x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Împlinirea a 10 ani de NATO ar trebui aniversată de Năstase, Iliescu sau Constantinescu, nu de Băsescu

Ponta: Împlinirea a 10 ani de NATO ar trebui aniversată de Năstase, Iliescu sau Constantinescu, nu de Băsescu

31 Mar 2014   •   11:19
Ponta: Împlinirea a 10 ani de NATO ar trebui aniversată de Năstase, Iliescu sau Constantinescu, nu de Băsescu

Victor Ponta a afirmat că împlinirea a zece ani de la aderarea României la NATO ar trebui să fie sărbătorită de cei care au avut un merit - foştii preşedinţi Emil Constantinescu şi Ion Iliescu, precum şi fostul premier Adrian Năstase. Premierul este de părere că preşedintele Traian Băsescu nu a avut nicio legătură cu aderarea României la NATO, chiar dacă sărbătoreşte acest eveniment cu "petreceri şi şampanie".

"Toată lumea aniversează zece ani de la intrarea în NATO. Eu cred că ar trebui să aniverseze cei care au un merit în intrarea noastră în NATO - preşedintele Constantinescu, preşedintele Iliescu, primul-ministru Adrian Năstase. Ei sunt cei care ne-au adus în NATO ca să tragă o petrecere astăzi preşedintele Băsescu, care nu a avut nicio legătură cu NATO. El e cu petrecerile de după. Slavă Domnului că cei care au condus România după '97-'98 până în 2003 au reuşit să ia această decizie fundamentală pentru România! Acum, când sărbătorim zece ani de NATO, să nu uităm totuşi cine ne-a adus în NATO, că s-ar putea să credem că cei care dau astăzi cu şampania sunt cei care ne-au adus. Nu putem decât să le mulţumim celor care au avut atunci această viziune corectă", a afirmat Ponta în şedinţa Biroului Permanent al PSD.

Astăzi, are loc la Palatul Cotroceni aniversarea a 10 ani de la aderarea României la Organizaţia Tratatului Atlanticului de Nord (NATO).

La ceremonie participă foştii şefi de stat Ion Iliescu şi Emil Constantinescu. Mai sunt prezenţi miniştrii Apărării, Mircea Duşa, Internelor, Gabriel Oprea, directorul SRI, George Maior, şeful STS, Marcel Opriş, preşedintele CCR, Augustin Zegrean, şeful Poliţiei Române, Petre Tobă.

De asemenea, sunt prezenţi o serie de militari şi ambasadori.

Pe 29 martie 2004, România a depus la Washington instrumentul de ratificare a Protocolului de aderare la Tratatul Atlanticului de Nord.

Depunerea instrumentului de ratificare a fost urmată de ceremonia arborării drapelului României în faţa Cartierului General al NATO din Bruxelles, organizată la 2 aprilie 2004, în marja reuniunii miniştrilor aliaţi.

×