x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta, înlocuit cu Dragnea în fruntea comisiei de statut

Ponta, înlocuit cu Dragnea în fruntea comisiei de statut

21 Ian 2010   •   00:00
Ponta, înlocuit cu Dragnea în fruntea comisiei de statut
Sursa foto: /

Vicepreşedintele PSD Victor Ponta a declarat, astăzi, că nu mai coordonează comisia de centralizare a propunerilor de modificare a Statutului PSD, fiind înştiinţat de acest lucru, aseară, prin e-mail, de către Mircea Geoană.



"Din păcate, nu pot să vă spun care vor fi principalele propuneri de modificare a Statutului, pe care comisia trebuia să le centralizeze şi să le supună dezbaterii Comitetului Executiv Naţional de luni. Am aflat aseară (miercuri - n.r.) de la Mircea Geoană, printr-un e-mail, că nu mai conduc această comisie", a declarat Ponta.

El fusese numit, luni, prin hotărârea Biroului Permanent Naţional, să coordoneze comisia de centralizare a propunerilor de modificare a Statutului PSD, lucrând împreună cu alţi doi jurişti ai PSD, Dan Şova şi Florin Iordache.

Ponta a afirmat că a primit miercuri seară un email de la preşedintele PSD, în care era informat că BPN ar fi decis schimbarea componenţei comisiei, extinderea la 40 a numărului de membri şi schimbarea coordonatorului, acesta fiind în prezent secretarul general al PSD, Liviu Dragnea.

De asemenea, prin mesajul respectiv era anunţat că propunerile venite de la filiale sau membri de partid pentru modificarea Statutului PSD nu i se mai trimit lui, centralizarea făcându-se de secretarul general adjunct, Valeriu Zgonea.

Secretarul general al PSD, Liviu Dragnea, este, potrivit mai multor lideri ai PSD, plecat din ţară până duminică.

Ponta a mai spus că, potrivit mesajului lui Geoană, noua comisie este formată din aproape toţi liderii partidului, Adrian Năstase, Ion Iliescu, Mircea Geoană, dar şi din unii lideri din teritoriu, care nu se află la Bucureşti.

"Nu m-a sunat (Mircea Geoană - n.r.), nu mi-a reproşat nimic. Pur şi simplu am primit acest e-mail, în care eram înştiinţat că nu mai coordonez comisia, în urma unei decizii a Biroului Permanent Naţional. Din câte ştiu eu, ultima şedinţă a BPN a fost luni, când s-a decis ca eu să coordonez comisia şi să lucrez împreună cu Dan Şova şi cu Florin Iordache. Bănuiesc că nu am putut să fiu demis din BPN fără ştiinţa mea, astfel încât să se fi desfăşurat o altă şedinţă de BPN fără care eu să fiu convocat", a declarat Ponta, citat de Mediafax.

Ponta a precizat că sarcina acestei comisii era una pur tehnică, juridică, de a centraliza propunerile de modificare a Statutului, a le redacta într-o formă juridică şi a întocmi un raport detaliat, pe care să îl supună dezbaterii Comitetului Executiv Naţional.

"Oricum, noi nu aveam nicio putere de decizie, făceam pur şi simplu o muncă tehnică. Probabil, de luni până miercuri seară, domnul Mircea Geoană a constatat că, dacă am anunţat că nu îl mai votez la Congres, nu mai sunt bun nici să fiu jurist, nici să centralizez şi să redactez într-o formă juridică propunerile de modificare a Statutului", a mai declarat vicepreşedintele PSD.

Anterior, surse din PSD au declarat că liderul PSD Mircea Geoană le-a transmis, miercuri, prin e-mail, membrilor comisiei pentru Statut, o înştiinţare potrivit căreia componenţa comisiei a fost schimbată, trecându-se de la un format restrâns, cu jurişti de profesie, la unul larg, de aproape 40 de membri.

Comisia de centralizare a propunerilor pentru modificarea Statutului PSD a fost înfiinţată prin decizia Biroului Permanent Naţional (BPN) al PSD de luni, tot atunci stabilindu-se şi componenţa acesteia.

Comisia era condusă de Victor Ponta, ajutat de juriştii Florin Iordache şi Dan Şova. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic