x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat. Candidatura lui Antonescu la prezidenţiale rămâne valabilă

Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat. Candidatura lui Antonescu la prezidenţiale rămâne valabilă

20 Mai 2013   •   15:50
Ponta: Protocolul USL trebuie rediscutat. Candidatura lui Antonescu la prezidenţiale rămâne valabilă
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Victor Ponta susţine că protocolul USL trebuie rediscutat în urma situaţiilor noi şi tensionate apărute în ultima perioadă. Premierul a precizat că e nevoie de negocierea unor mecanisme de întărire a solidarităţii şi că, din actualul acord, candidatura lui Crin Antonescu la prezidenţiale rămâne valabilă.

"Nu s-a pus problema ruperii protocolului nicio secundă. S-a pus problema că în mod evident va trebui să facem o echipă de negociere şi să discutăm protocolul, să-l updatăm. Sunt lucruri acolo care nu mai sunt necesare, cele referitoare la alegerile locale, la alegerile parlamentare. Au apărut situaţii noi şi cred că după acest moment tensionat trebuie să rediscuăm practic protocolul, să facem o echipă de negociere, să discutăm cu colegii liberali. Sper să găsim soluţiile cele mai bune", a spus Ponta, după şedinţa BPN al PSD, informează Mediafax.

Înaintea şedinţei BPN, Victor Ponta a declarat că PNL trebuie în perioada următoare să probeze prin fapte că e solidar cu PSD la guvernare, premierul precizând că decizia liberalilor de a fi solidari cu PSD trebuie să fie una sinceră, având în vedere că protocoul USL nu s-a respectat, fiind suspendat.

"Am primit garanţii, dar trebuie puse şi în practică, pentru că aveam scris şi până acum în acord că nu se întâmplă, şi uite s-a întâmplat şi nu a păţit nimeni nimic. Deci importante sunt faptele de acum încolo, nu declaraţiile. Noi mergem mai departe, dar până nu se restabileşte acel protocol înseamnă că, practic, cum să spun, e suspendat, nu?", a spus Ponta.


×