x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Reducerea TVA la alimentele de bază, o măsură "reală" de combatere a evaziunii fiscale

Ponta: Reducerea TVA la alimentele de bază, o măsură "reală" de combatere a evaziunii fiscale

28 Mar 2011   •   13:28

Parlamentarii USL se vor "bate" la Camera Deputaţilor pentru impunerea prevederilor privind reducerea TVA la unele produse de bază, a anunţat astăzi preşedintele PSD, Victor Ponta.

El a precizat că, din calculele făcute, rezultă că reducerea TVA la produsele de bază ar fi, în primul rând, un sprijin pentru producătorii naţionali, o măsură "reală" de combatere a evaziunii fiscale şi prin care preţurile la cele cinci produse ar putea scădea în următoarea perioadă, relatează Agerpres.

Plenul Senatului a respins, miercurea trecută, cererea de reexaminare transmisă Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu privind legea prin care este aplicată o cotă a TVA de 5% pentru alimentele de bază.

Cererea de reexaminare a preşedintelui Traian Băsescu a primit din partea Comisiei pentru buget din Senat un raport de respingere, acesta fiind aprobat de plenul Senatului cu 53 de voturi pentru, 46 de voturi împotrivă şi o abţinere, cererea preşedintelui fiind astfel respinsă. (V.M.)

×