x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: Textul moţiunii de cenzură, stabilit luni cu PNL şi PC

Ponta: Textul moţiunii de cenzură, stabilit luni cu PNL şi PC

07 Oct 2010   •   00:00

Preşedintele PSD, Victor Ponta, a declarat, joi, la Iaşi, că textul moţiunii de cenzură va fi stabilit, luni, împreună cu PNL şi PC, adăugând că orice alt text venit de la unul din cele trei partide sunt clar propuneri de lucru, transmite corespondentul Mediafax.



"Singurul text valabil pentru moţiunea de cenzură îl stabilim împreună. I-am comunicat asta şi liderului PNL, Crin Antonescu, cu care am avut astăzi (n.r. ? joi)o discuţie telefonică. Fac aceste precizări pentru că au apărut tot felul de speculaţii în presă legat de conţinutul moţiunii", a declarat Victor Ponta într-o conferinţă de presă susţinută la sediul PSD Iaşi.

Întrebat dacă PSD şi PNL deţin majoritatea de voturi în Parlament pentru trecerea moţiunii de cenzură, Victor Ponta a răspus că rezultatul se va şti doar în urma numărării voturilor în ziua în care moţiunea va fi dezbătută. "Sunt raţional şi vom şti rezultatul doar în urma numărării voturilor. În rest, există doar discuţii, promisiuni şi zvonuri, unele dintre acestea ajungând fie la noi, fie la presă", a spus Victor Ponta.

Liderul PSD a apreciat că toţi parlamentarii social-democraţi vor vota moţiunea şi că acelaşi lucru se va întâmpla şi cu parlamentarii PNL. "Totuşi voturile PSD şi PNL nu ne ajung. Eu nu pot garanta pentru ceilalţi parlamentari cu care se poartă unele discuţii. Între oferta noastră şi avantajele de toate tipurile oferite de putere, în special de independenţi, fiecare parlamentar va alege între conştiinţă şi propriul buzunar. Spre exemplu, eu nu voi şti niciodată cum va vota deputaul PDL, Daniel Oajdea, un parlamentar impredictibil", a afirmat Victor Ponta.

Purtătorul de cuvânt al departamentelor PSD, Olguţa Vasilescu, a anunţat joi că PSD a definitivat textul moţiunii de cenzură, pe care a intitulat-o "Moţiunea celor mulţi", afirmând că au fost strânse peste două milioane de semnături. Textul moţiunii are mai mult de 70 de pagini, el urmând să sufere modificări, varianta elaborată de departamentele PSD fiind trimisă conducerii partidului şi grupurilor parlamentare. Moţiunea este structurată pe patru capitole: "De ce trebuie să plece Emil Boc"; "Ce lasă Emil Boc în urma sa"; "Ce probleme ne aşteaptă după plecarea lui Emil Boc"; "Ce soluţii vom aplica după plecarea acasă a lui Emil Boc". PSD enumeră 33 de măsuri imediate împotriva crizei, între care se numără impozitarea diferenţiată şi impozitul pe profit de 15%. Totodată, social-democraţii promit anularea diminuării salariilor bugetarilor cu 25%, dar şi TVA diferenţiat pentru produsele alimentare de bază, anularea recalculării pensiilor militarilor şi magistraţilor. Olguţa Vasilescu a mai afirmat că PSD a ţinut cont şi de afirmaţia senatorului UDMR, Gyorgy Frunda, care spusese că o o parte din parlamentarii UDMR ar putea vota moţiunea dacă ea va avea teme sociale. "Temele moţiunii sunt preponderent sociale, aşa că ne aşteptăm şi la voturile parlamentarilor UDMR la moţiune. De asemenea, sperăm ca parlamentarii din arcul guvernamental să ţină seama la moţiune şi de declaraţiile oficialilor FMI de miercuri, care spuneau că România a înregistrat în acest an cea mai severă scădere economică din întreaga Europă", a explicat senatorul PSD.

×
Subiecte în articol: politic