x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ponta: ”USL nu se amestecă cu hoţii". Opoziţia nu participă marţi la votul în cazul Boldea

Ponta: ”USL nu se amestecă cu hoţii". Opoziţia nu participă marţi la votul în cazul Boldea

de Mediafax    |    19 Mar 2012   •   17:30

Liderul USL Victor Ponta a declarat, luni, ca parlamentarii USL nu vor participa, marti, in Camera Deputatilor, la votul privind ridicarea imunitatii lui Mihail Boldea, precizand ca Uniunea nu participa "la proceduri cu hoti".

Citeste si Deputatul Mihail Boldea, acuzat de inselaciune intr-o afacere cu imobile si terenuri. Opt persoane retinute de DIICOT in acest dosar

"Maine (marti, n.r.), in Camera Deputatilor, parlamentarii USL nu vor participa la votul privindu-l pe PDL-istul deputat UNPR-ist actual Boldea. Din punct de vedere juridic, in Camera Deputatilor cei de la Putere au majoritate. Cand au vrut sa-si treaca cate o lege - am vazut ca au trecut legea picnicului - au venit sau chiar daca nu au venit a venit numarand Roberta Anastase", a spus Ponta.
El a subliniat ca USL "nu se amesteca cu hotii". "Nu participam la proceduri cu hoti. O au pe doamna Anastase, care se pricepe foarte bine la acest lucru. Sa faca bine maine sa nu chiuleasca PDL-istii, UNPR-istii si UDMR-istii. Sa vina la Camera Deputatilor si sa permita Parchetului sa mearga mai departe in instanta cu cererea de arestare preventiva", a spus Ponta, reluand practic mesajul de la BPN al PSD.
El a subliniat ca doreste sa le atraga atentia celor cu "o cultura juridica mai saraca" asupra faptului ca nu mai exista imunitate din 2003.

Citeste si Ce avere a facut Mihail Boldea, deputatul implicat in "tunurile" imobiliare de la Galati

"Nu se cere ridicarea imunitatii, deoarece fiecare parlamentar poate fi cercetat penal, trimis in judecata, condamnat fara nicio cerere catre Parlament. Este nevoie de aprobarea Parlamentului pentru perchezitie si arestare, iar PDL-istii care au furat cu domnul Boldea pot sa se stranga acum si sa-l dea pe mana Parchetului", a mai spus Ponta.
Procurorul general, Codruta Kovesi, a solicitat ministrului Justitiei incuviintarea perchezitiei domiciliare, retinerii si arestarii preventive a deputatului Mihail Boldea, cercetat de procurorii DIICOT pentru constituire a unui grup infractional organizat si inselaciune. Solicitarea a ajuns, luni, la Camera Deputatilor.

×