x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Posibilă colaborare PC-PSD la parlamentare

Posibilă colaborare PC-PSD la parlamentare

de Dana Piciu    |    16 Apr 2008   •   00:00
Posibilă colaborare PC-PSD la parlamentare
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/

Consiliul Naţional al PC, care s-a întrunit ieri, a hotărît să mandateze conducerea partidului să continue negocierile cu PSD “strict pentru alegerile parlamentare din toamnă”, după cum a precizat li­derul conservatorilor, Daniela Popa

Consiliul Naţional al PC, care s-a întrunit ieri, a hotărît să mandateze conducerea partidului să continue negocierile cu PSD “strict pentru alegerile parlamentare din toamnă”, după cum a precizat li­derul conservatorilor, Daniela Popa. Ea a precizat că discuţii pri­vind o posibilă colaborare a avut atît cu PSD, cît şi cu PNL, dar cele cu PSD sînt “mai avansate”, cele cu PNL fiind posibil a fi totuşi reluate, cel mai probabil, după locale. “Rămînem deschişi în ceea ce priveşte PNL, pentru că sînt convinsă că în toamnă se vor realiza cele două blocuri politice mari, respectiv PD-L, pe de o parte, şi PSD-PC-PNL, pe de altă parte”, a arătat preşedintele PC. Daniela Popa le-a explicat şi membrilor Consiliului Naţional că după alegerile locale se vor configura două blocuri politice, PD-L şi PSD, PNL, iar alt partid care s-ar situa în afara acestora ar dispărea, fapt pentru care alianţele se impun pentru punerea în practică a programului unei formaţiuni şi realizarea iniţiativelor legislative.

 

LANSARE. După Consiliul Naţional, conservatorii şi-au lansat candidaţii pentru alegerile locale. Printre aceştia se numără Codruţ Şereş (pentru Primăria de la Baia Mare), Codrin Ştefănescu, Cris­tian Popescu Piedone (pentru Bu­cu­reşti), Mihai Leu (pentru Pri­măria Hunedoara) şi Ovidiu Zară, ziaristul pe care preşedintele Băsescu l-a numit “găozar”, pentru un loc de consilier local la Sectorul 4 al Capitalei. Liderul partidului, Daniela Popa, i-a sfătuit pe candidaţi să-şi facă campanie mergînd din uşă în uşă printre alegători şi explicîndu-le ce a făcut pînă acum PC pe plan legislativ. “Cine crede că va cîştiga aceste alegeri cu zahăr şi cu ulei se înşală”, a mai spus ea.

×
Subiecte în articol: politic