x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Premierul Nicolae Ciucă cere eliminarea toaletelor din curtea școlii. Cîmpeanu: „Nu au legătură cu calitatea educaţiei”

Premierul Nicolae Ciucă cere eliminarea toaletelor din curtea școlii. Cîmpeanu: „Nu au legătură cu calitatea educaţiei”

de Alice Petrescu    |    31 Aug 2022   •   18:10
Premierul Nicolae Ciucă cere eliminarea toaletelor din curtea școlii. Cîmpeanu: „Nu au legătură cu calitatea educaţiei”

Premierul Nicolae Ciucă a solicitat, miercuri, autorităţilor locale şi Ministerului Educaţiei un plan prin care de anul viitor să fie eliminată problema toaletelor din curtea şcolii, explicand că aceasta reprezintă "o pată pe imaginea sistemului de învăţământ".

„Calitatea educației depinde de la tot ceea ce se întâmplă, de la educația pe care o primim în familie, de la educația pe care o primim de la mediul în care ne desfășurăm activitatea și, cel mai important, de la momentul în care intrăm pe poarta școlii și până venim înapoi în familie. Ca atare, ce se întâmplă în interiorul unei școli reprezintă elemente de contribuție la educarea fiecăruia dintre noi”, a spus premierul Ciucă.

Nicolae Ciucă la începutul şedinţei de Guvern

De altfel, liderul PNL a mai precizat  că nu trebuie să mai existe școli cu toaleta în curte „în România anului 2024”.

„Mi se pare absolut incredibil. Nu putem să mergem undeva și să discutăm despre acest aspect al existenței grupurilor sociale în curtea școlii, fără apă curentă și fără tot ceea ce trebuie să existe. dacă vrem ca ca generrația viitoare să aibă un minimum de recunoștiință față de noi, atunci trebuie să facem ceea ce este obligatoriu să facem pentru ei”a adăugat, șeful Executivului..

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, i-a transmis premierului că se angajează că prezinte planul mai devreme de finele anului.

"În urmă cu 3-4 ani erau peste 2.000 de şcoli cu grupuri sanitare neconforme, iar dacă autorităţile locale vor folosi finanţarea acordată prin bugetul Ministerului Educaţiei, vom rămâne cu 100 de şcoli, şi e vorba de şcoli mici, am încredere că în doi ani nu va mai exista nicio şcoală în România. Încrederea se va transpune într-un plan concret de acţiune pe care vi-l vom prezenta, domnule prim ministru, cum aţi cerut, nu până la sfârşitul anului, ci îmi place să cred că îl prezentăm mai devreme şi mă angajez să îl prezentăm mult mai devreme", a declarat Sorin Câmpeanu.

Ministrul a afirmat că este o problemă importantă, dar nu trebuie legată calitatea educaţiei de toaleta din curte.

"Este o problemă exagerată şi este legată de foarte multe ori de calitatea educaţiei. Este o problemă importantă, trebuie rezolvată, dar trebuie să înţelegem că nu are legătură toaleta în curte cu calitatea educaţiei. Din moment ce mulţi dintre noi am făcut performanţă învăţând în astfel de şcoli, cred că este o dovadă, dar ea trebuie rezolvată şi va fi rezolvată", a conchis ministrul Educaţiei.

×