Preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, solicită judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să îi înlocuiască arestul preventiv cu o măsură mai puţin aspră, precum eliberarea sub control judiciar sau arestul la domiciliu.
Cererea este judecată luni de magistraţii Curţii de Apel Bucureşti, după ce săptămâna trecută judecătorii de la Curtea Supremă au decis definitiv ca Adrian Duicu să fie anchetat în stare de arest preventiv.
Şeful CJ Mehedinţi este arestat sub acuzaţiile de trafic de influenţă, cumpărare de influenţă, instigare la dare de mită, abuz în serviciu şi folosirea influenței şi autorității. Dosarul de corupţie îi vizează de asemenea pe şeful Inspectoratului Judeţean de Poliţie, Ştefan Ponea, şi pe şeful PSD Mehedinţi, Constantin Popescu.
Procurorii spun că preşedintele Consiliului Judeţean Mehedinţi, Adrian Duicu, şi-a folosit influenţa pentru ca două terenuri din Orşova să ajungă la familia lui Ştefan Ponea, şeful Poliţiei Mehedinţi, în schimbul unor servicii pe care i le făcea acesta. Adrian Duicu i-ar fi promis comisarului șef şi menținerea în funcție și chiar o avansare la București. La rândul său, Ștefan Ponea s-ar fi arătat dispus să intervină la Curtea de Apel Craiova, unde șeful Consiliului Județean se luptă cu Agenţia Naţională de Integritate într-un proces de conflict de interese.
Procurorii anticorupţie mai spun că 11 membri ai Consiliului Local Orşova au îndeplinit ordinele preşedintelui CJ Mehedinţi, atunci când acesta le-a cerut scoaterea din domeniul public şi concesionarea a două suprafeţe de teren. Adrian Duicu şi-ar fi transmis cererile prin intermediul liderului PSD Orşova, Constantin Popescu, iar terenurile au ajuns la familia şefului IPJ Mehedinţi, Ştefan Ponea.