x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Prim-viceguvernatorul BNR, viitorul premier?

Prim-viceguvernatorul BNR, viitorul premier?

14 Oct 2009   •   00:00
Prim-viceguvernatorul BNR, viitorul premier?

Florin Georgescu, prim-viceguvernatorul BNR, se află în acest moment în biroul preşedintelui Senatului, Mircea Geoană, unde aşteaptă deznodământul consultărilor partidelor politice pe tema premierului independent.

Vehiculat în unele cercuri social-democrate ca o variantă de posibil premier independent, Georgescu este luat în calcul de către liderii PSD şi ca un tehnocrat bun pentru portofoliul Finanţelor susţin suresele citate, informează Antena3.

Totuşi, el rămâne în continuare şi o posibilă alternativă de propunere de premier în cazul în care varianta Klaus Johannis nu este acceptată de către preşedintele Traian Băsescu.

Un alt tehnocrat care aşteaptă finalul consultărilor partidelor politice prin birourile Parlamentului este Nicolae Dănilă, membru în consiliul de Administraţie al BNR, ex-preşedinte executiv al BCR şi fost consilier special al guvernatorului Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu.

Tot intrat în biroul lui Geoană a putut fi văzut şi Liviu Voinea, economist şi director executiv al Grupului de Economie Aplicata. (V.A.)


×
Subiecte în articol: politic