x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Primarul-candidat PNL Robu, indus în eroare de propriul Guvern

Primarul-candidat PNL Robu, indus în eroare de propriul Guvern

de Ion Alexandru    |    03 Aug 2020   •   13:00
Primarul-candidat PNL Robu, indus în eroare de propriul Guvern
Sursa foto: CONSTANTIN DUMA / AGERPRES FOTO

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a luat decizia de a nu mai închide terasele la ora 23.00 și asta pentru că, susţine edilul, citat de Antena 3, a fost „indus în eroare” de textele emise de Guvern, la nivel naţional. Robu susține că textele vorbesc doar despre o recomandare de a închide terasele după ora 23.00, în timp ce, iniţial, a crezut că este obligaţie.

Așa că primarul Nicolae Robu s-a răzgândit, iar terasele din Timişoara vor rămâne deschise și după această oră. Primarul Timișoarei arată, într-un mesaj adresat locuitorilor orașului, motivele pentru care a revenit asupra acestei decizii, dar anunță și care sunt regulile care rămân în continuare în vigoare pentru timișoreni, în contextul pandemiei. Acesta arată că el este „împotriva obligativităţilor în campania anti-COVID nefundamentate logic, cu alte cuvinte, care nu-mi inspiră încrederea că pot ajuta efectiv în lupta anti-COVID”. Printre măsurile catalogate de Robu ca fiind ilogice se numără purtarea măştilor în aer liber în zone neaglomerate și închiderea, înainte de ora 23.00, a „teraselor civilizate, cu mese distanţate”.

„Citind textele naţionale (deciziile guvernamentale – n.red.), am constatat că am fost indus în eroare, de la nivel naţional doar propunându-se asta, nu dispunându-se! Prin urmare, voi cere revenirea asupra deciziei de astăzi şi lăsarea lucrurilor în Timişoara aşa cum au fost! Pentru că nu există niciun caz de îmbolnăvire a cuiva la vreo terasă din Timişoara după ora 23.00, cum nu există nici înainte de ora 23.00!”, mai arată edilul Nicolae Robu. 

×