x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Pro România a elaborat un plan cu zece măsuri anticriză

Pro România a elaborat un plan cu zece măsuri anticriză

de Ion Alexandru    |    22 Apr 2020   •   19:30
Pro România a elaborat un plan cu zece măsuri anticriză

Biroul Executiv al Pro România s-a reunit, ieri, online, pentru a elabora un plan de zece măsuri pentru repornirea României. Unul dintre cele mai importante puncte face referire la redefinirea categoriilor vulnerabile, după alte criterii decât cel de vârstă, potrivit unui comunicat al formațiunii.

Principala măsură se referă la deschiderea activităților economice pe 4 mai, a școlilor, pe 11 sau 18 mai, a activităților sportive, culturale, a evenimentelor și restaurantelor, în iunie. Activitatea economică trebuie repornită cu respectarea restricțiilor medicale. Proiectul mai vizează păstrarea restricțiilor și a carantinei doar în zonele considerate focar - pe durata determinată de maximum 15 zile, cu posibilitatea prelungirii, în cazuri justificate.

Pro România mai cere implementarea Programului Național de testare COVID-19 până la data de 11 mai, redefinirea categoriilor vulnerabile din punct de vedere medical și social, precum și un program flexibil de activitate pentru instituțiile publice și firmele private (păstrarea celor 40 de ore de activitate săptămânală, dar diferențiat (program zilnic între 8.00 și 21.00, activitate luni-duminică). Un alt punct se referă la achiziționarea de către UNIFARM și distribuirea (la prețul de achiziție) până pe 4 mai, a 100 de milioane de măști și mănuși pentru populație. Alte obiective se referă la acordarea creditelor din programul IMM Invest până pe 15 mai, la demararea unui program național pentru sprijinirea agriculturii și industriei alimentare adoptat până pe 4 mai, scutire de impozite și taxe pe parcursul anului 2020 - credite cu dobândă subvenționată de stat - ajutor de stat pentru completarea salariilor. (I.A.)

 

 

×