x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Procedura de învestire a guvernului Negoiţă a depăşit termenul legal

Procedura de învestire a guvernului Negoiţă a depăşit termenul legal

25 Noi 2009   •   00:00

Termenul legal pentru acordarea în Parlament a votului de învestitură pentru guvernul propus de premierul desemnat Liviu Negoiţă a expirat ieri. Pe fondul alegerilor prezidenţiale, reprezentanţii Opoziţiei au boicotat şedinţele Birourilor Permanente ale Parlamentului în care democrat-liberalii ar fi dorit să fixeze calendarul audierilor miniştrilor nominalizaţi de Negoiţă şi data votării acestui executiv în plenul reunit.



Ieri, parlamentarii PD-L nu au mai făcut nici măcar efortul convocării Birourilor Permanente pentru a programa audierile şi votul în plen, conştienţi că vor înregistra o nouă lipsă de cvorum.

Premierul desemnat Liviu Negoiţă a depus la Parlament, pe 9 noiembrie, lista Cabinetului şi programul de guvernare. Conform Regulamerntului cemerelor reunite ale legislativului, şedinţa pentru votarea guvernului ar fi trebuit să aibă loc în cel mult 15 zile.

Cum nici Constituţia şi nici regulamentele de funcţionare a celor două camere ale Parlamentului nu prevăd nici o sancţiune pentru parlamentarii care boicotează sau absentează nemotivat de la şedinţele Birourilor Permanente, reprezentanţii PSD, PNL şi UDMR au profitat de acesate carenţe legislative pentru a pune beţe în roate procedurii de validare a unui premier contestat de toate aceste formaţiuni politice.

Antena3

×
Subiecte în articol: politic