x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Promisiunile lui Basescu

Promisiunile lui Basescu

21 Iun 2005   •   00:00
Promisiunile lui Basescu

Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri reducerea contributiilor la sanatate, pensii si somaj, aplicarea unei legislatii antibirocratie, incepand din 2006, dar si disponibilitatea Romaniei de a discuta o reducere a contributiilor financiare la bugetul UE.

Prezent ieri la Forumul de afaceri franco-roman, presedintele Traian Basescu a anuntat ca autoritatile de la Bucuresti au in vedere o reducere a contributiilor cetatenilor la fondurile de sanatate, pensii si somaj.
"Vom umbla si la contributiile la fonduri, in asa fel incat acestea sa nu mai fie unele dintre cele mai ridicate din Europa, ci sa se situeze pe nivelul mediu al contributiilor la fondurile de sanatate, pensii si somaj", a precizat presedintele. Seful statului considera ca "pana la a deveni o Romanie sociala, tara noastra trebuie sa devina o Romanie performanta din punct de vedere economic". "Nimeni nu poate estima capacitatea de a sus-tine eforturile protectiei sociale fara o economie performanta. Acesta a si fost motivul reformei fiscale facute de la inceputul acestui an si vom continua prin reducerea contributiilor la fonduri incepand cu 2006", a anuntat Traian Basescu.

ANTIBIROCRATIE. Sefu statului a mai anuntat pana la sfarsitul acestui an va fi emisa legislatia necesara pentru reducerea birocratiei in Romania. Basescu spune ca pe masura ce legislatia de resort va reduce birocratia la nivelul aparatului central si local, in evolutia viitoare se va produce o diminuare a aparatului de stat, obiectivul autoritatilor romane fiind acela de a face cat mai usoara investitia si cat mai usor accesul cetateanului la administratia locala. "In toamna acestui an, probabil, legislatia care vizeaza debirocratizarea aparatului de stat va fi lansata in dezbatere publica si adoptata pentru a intra in vigoare la 1 ianuarie 2006", a mai spus presedintele.

×
Subiecte în articol: politic