x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD cere demiterea lui Theodor Baconschi

PSD cere demiterea lui Theodor Baconschi

de Lavinia Dimancea    |    10 Oct 2011   •   21:00
PSD cere demiterea lui Theodor Baconschi

PSD cere demiterea ministrului de Externe, Theodor Baconschi (foto), din cauza declaratiilor acestuia conform carora PDL trebuie sa fie sus­ti­nut de "Romania care lucreaza, nu de Ro­mania care cerseste". Social-de­­mo­­cratii cred ca, prin afirmatiile "cinice si iresponsabile" in care romanii sunt impartiti in muncitori si cersetori, Ba­conschi aduce "o revoltatoare si ne­meritata ofensa demnitatii mili­oa­nelor de romani".

"Theodor Baconschi nu a facut decat sa exprime cre­zul si optiunea PDL, partid a carei de­zas­truoasa guvernare a adus ma­jo­ri­tatea covarsitoare a romanilor in si­­tu­atia de a-si pierde speranta zilei de mai­ne sau de a-si cauta salvarea mun­cind in strai­na­tate. In accep­ti­u­nea lui Baconschi, orice roman care nu sus­tine PDL este un cersetor sau un po­tential cersetor. E o interpretare ti­pi­ca PDL de a demoniza pe toti cei care s-au saturat de acest regim nociv pentru Romania", au acuzat pe­se­dis­tii intr-un comunicat de presa.

Ca urmare, ei cer demiterea mi­nis­trului de Externe. "Avand in ve­de­re ca, prin gravitatea lor fara precedent, de­claratiile lui Teodor Baconschi il fac definitiv si irevocabil incompati­bil cu calitatea de ministru al Afaceri­lor Externe, solicitam presedintelui Traian Basescu si premierului Emil Boc sa il demita imediat si ne­con­di­ti­onat din aceasta functie. Conside­ram ca nu exista nici un argument di­plo­matic, politic sau moral ce ar pu­tea fi invocat in favoarea unei so­lutii de compromis", a cerut PSD.

Incoltit, Baconschi o da la intors
Ieri, ministrul a revenit cu precizari. Baconschi a explicat ca declaratiile sale au fost "o metafora" si ca "Romania «care cerseste» nu re­prezinta nicidecum 50% din popu­la­tie". "E vorba de o minoritate care as­teapta totul de la statul asistential. Aici intra si cetatenii care sunt la cheremul mitei electorale si se lasa cumparati cu doi mici sau o galeata. Sunt cei care sed pana la brau in apa, la birt, si asteapta sa le salveze bu­nu­rile sta­tul, armata, pompierii… mereu altii, nu ei insisi. Sunt, in fine, masele de manevra pauperizate ale stangii. Ei trebuie scosi din mizerie, desprinsi de asistenta, imunizati la mita electo­rala, dezvatati sa cerseasca mereu aju­torul statului, adica pana la urma al celor care platesc taxe si impozite", a spus Baconschi, precizand ca "numai munca asidua a romanilor harnici va scoate tara la liman".

×