x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: Decizia CC pe Legea educaţiei consfinţeşte segregarea învăţământului

PSD: Decizia CC pe Legea educaţiei consfinţeşte segregarea învăţământului

04 Ian 2011   •   16:17

PSD afirmă că respectă decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte Legea educaţiei naţionale în forma pe care Guvernul şi-a asumat răspunderea în Parlament, menţionând însă că aceasta consfinţeşte segrerarea învăţământului şi amânarea reformei.

PSD apreciază, într-un comunicat de presă, citat de Mediafax, că respectă decizia Curţii Constituţionale în privinţa Legii educaţiei naţionale, dar consideră că se aduce un profund deserviciu sistemului de educaţie, cât şi generaţiilor viitoare.

"În deciziile sale anterioare, Curtea Constituţională a considerat că angajarea răspunderii Guvernului asupra proiectului Legii educaţiei naţionale, aflat în dezbatere parlamentară, respectiv la Senat, în calitate de Cameră decizională, nu îşi găseşte nici o motivare. Acum, decizia sa nu îşi găseşte nicio motivare. În pofida acestei situaţii a absurdului, regulile şi principiile statului de drept impun respectarea deciziei CC", se arată în comunicatul citat.

PSD afirmă că Legea educaţiei naţionale a fost "adoptată prin forţă", fără dezbateri reale şi consistente.

"Această lege este un dictat ce va produce efecte dezastruoase pe termen mediu şi lung. Nu va aduce reforma aşteptată în educaţie, ci va politiza şi mai mult şcoala, o va lăsa fără fonduri, fără profesori şi fără viitor", menţionează sursa citată.

PSD îi solicită preşedintelui Traian Băsescu să nu promulge legea şi să ţină cont de faptul că este şi preşedintele profesorilor, al părinţilor, al studenţilor şi al elevilor care nu sunt de acord cu multe dintre prevederile actului normativ.

×