x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, în unanimitate pentru colaborarea cu PNL

PSD, în unanimitate pentru colaborarea cu PNL

24 Noi 2009   •   00:00

Conducerea PSD a votat  în unanimitate  pentru colaborarea cu PNL în vederea creării unei majorităţi pro-Iohannis şi susţinerea candidaturii liderului social-democrat, Mircea Geoană în turul doi al prezidenţialelor. Acordul politic dintre cele două formaţiuni politice ar urma să fie semnat miercuri, la ora 13:00.

Preşedintele PSD, Mircea Geoană, a anunţat, marţi, "decizia unanimă" a forurilor de conducere ale PSD şi Alianţei PSD+PC de a semna un acord de colaborare politică cu PNL, în sensul formării unui guvern condus de Klaus Iohannis, salutând totodată susţinerea de către liberali a candidaturii sale.

Anterior, la ieşirea de la şedinţa de la sediul CEX al PSD.Adrian Năstasea declarat că decizia pe care au luat-o cele două partide este una "logică, pe care mulţi am susţinut-o, care ne ajută să dăm un semnal de unire, nu de dezbinare". Acordul încheiat între cele două formaţiuni va fi "un acord simplu, cu 3-4 idei principale", a mai susţinut Năstase "Premierul stabilit este Klaus Johannis, liantul pe care l-am folosit cu toţii pentru această formulă politică", a încheiat Năstase.

×
Subiecte în articol: politic