x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD: În USR s-a instituit practica „Alături de penali în funcții publice”

PSD: În USR s-a instituit practica „Alături de penali în funcții publice”

11 Noi 2022   •   17:30
PSD: În USR s-a instituit practica „Alături de penali în funcții publice”

Social-democrații afirmă că, în ciuda conduitei pe care o pretindeau altor oameni politici suspectați de incompatibilitate sau de corupție, „la nivelul USR s-a instituit deja o practică uzuală de a face scut în jurul penalilor din partid”, cu referire la Clotilde Armand.

„Contrar conduitei pe care o pretindeau altor oameni politici suspectați de incompatibilitate sau de corupție, la nivelul USR s-a instituit deja o practică uzuală de a face scut în jurul penalilor din partid. Apărarea cu înverșunare a primarului Sectorului 1, acuzat de incompatibilitate și de fapte penale nu este un caz izolat în USR. Aceeași protecție politică din partea conducerii USR s-a manifestat și în cazul primarului de la Brașov, Allen Coliban. Niciun membru din conducerea USR nu s-a delimitat de acesta, după ce DNA a deschis un dosar penal pentru o serie de activități ilegale sesizate la Primăria Brașov, printre care și deturnarea de fonduri publice către ONG-ul fondat chiar de primarul Coliban”, potrivit unui comunicat de presă.

Social-democrații afirmă că argumentele invocate de USR că împotriva celor învinuiți nu s-a început încă urmărirea penală, că cercetarea penală este încă „in rem” sau că încă nu s-a pronunțat definitiv o instanță de judecată, contrastează puternic cu atitudinea acestui partid față de alți politicieni aflați în situații similare cărora le cereau cu insistență să facă pasul în spate până își clarifică lucrurile în justiție.

„Prin această atitudine, USR și-a pierdut definitiv dreptul de a mai pretinde că reprezintă un etalon al integrității și al luptei anti-corupție”, se menționează în finalul comunicatului.

USR nu o suspendă pe Clotilde Armand după acuzațiile ANI. Cătălin Drulă spunea marți că primarul Sectorului 1 „nu este în niciun fel o situație de natură judiciară”.

Agenția Națională de Integritate o acuză pe primarul USR a Sectorului 1, Clotilde Armand, de conflict de interese administrativ. Ea s-ar fi numit singură manager într-un proiect anticorupție finanțat cu fonduri europene și ar fi încasat aproape 19.000 de lei.

×
Subiecte în articol: psd usr