x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD, PC şi UNPR au semnat protocolul de înfiinţare a Uniunii Social Democrate, pentru europarlamentare

PSD, PC şi UNPR au semnat protocolul de înfiinţare a Uniunii Social Democrate, pentru europarlamentare

10 Feb 2014   •   15:31
PSD, PC şi UNPR au semnat protocolul de înfiinţare a Uniunii Social Democrate, pentru europarlamentare
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Preşedintele PSD, Victor Ponta, preşedintele PC, Daniel Constantin, şi preşedintele UNPR, Gabriel Oprea, au semnat, astăzi, protocolul de înfiinţare a Uniunii Social Democrate (USD), în perspectiva alegerilor europarlamentare.

"Este o alianţă electorală care îşi propune fără niciun fel de teamă să câştige primul loc în încrederea electoratului român în confruntarea pe care o vom avea pe 25 mai, să dovedească capacitatea de a lucra împreună atât în structurile europene, în structurile naţionale, guvernamentale, parlamentare şi locale. Vreau să-i mulţumesc şi primarului general Sorin Oprescu care este astăzi invitatul Uniunii Social Democrate la acest moment special şi nu ascund faptul că îmi place foarte mult atunci când reuşim să fim uniţi", a spus Ponta la Palatul Parlamentului.

El a precizat că această alianţă electorală care cuprinde trei dintre partidele USL are două dintre cele trei litere ale USL, dar îşi propune să aibă 100% mesajul, acţiunea şi obiectivele cu care din 2011 până acum s-au prezentat în faţa oamenilor în alegerile locale, în alegerile parlamentare şi cu care se va prezenta şi în alegerile din 25 mai.

"Vreau să îi rog pe toţi cei care vor merge la Bruxelles, la Strasbourg, ca România să fie mai bine reprezentată în Parlamentul European, că România este o ţară încă mult subevaluată şi faţă de care există foarte multe prejudecăţi şi sunt convins că, aşa cum am reuşit în România să câştigăm toate bătăliile electorale, la fel o vom face şi în Parlamentul European", a mai spus premierul.

Victor Ponta a anunţat, săptămâna trecută, că PSD va merge la alegerile europarlamentare alături de UNPR şi PC.

"Lista de europarlamentari pe care am propus-o şi a fost adoptată de către conducerea partidului - doamna Corina Creţu, doamna Ecaterina Andronescu, Cătălin Ivan, al treilea, domnul Dan Nica, domnul senator Damian Drăghici de la UNPR, doamna Mariana Grapini, doamna Daciana Sârbu, Ioan Mircea Paşcu, doamna Viorica Dăncilă, apoi domnul Sorin Moise, funcţionar european, şeful de cabinet al comisarului european pentru agricultură, şi mă bucur că va fi alături de noi pe listă şi în grupul social-democrat pentru că este un plus de expertiză pe zona administraţiei, care se adaugă expertizei de Parlament European pe care o au colegii noştri, domnul Victor Boştinaru, domnul Ciprian Tănăsescu", a declarat atunci preşedintele PSD.
.
În ce priveşte locurile mai puţin eligibile, cele după poziţia a 18-a, Ponta a afirmat că aici se vor regăsi propuneri "de la tineret şi din judeţe".

"În principiu, după locul 18 şansele de eligibilitate sunt reduse", a spus Ponta.

Totodată, șeful PSD a precizat că a cumpărat noul sediu al partidului. ”Am cumpărat sediul și îl vom plăti din cotizațiile locale timp de doi ani”, a mai spus şeful PSD.

×