x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PSD - Tanasescu reia ofensiva innoirii

PSD - Tanasescu reia ofensiva innoirii

23 Ian 2005   •   00:00

In PSD exista mai multe personalitati capabile sa contribuie la modernizarea partidului, iar acestea ar trebui sa faca parte din viitoarea conducere a acestei formatiuni.

SCOP. Mihai T`n`sescu crede c` PSD trebuie s` recupereze electoratul pe care nu l-a avut la alegerile generale
Printre acestea se numara Cristian Diaconescu, Mircea Geoana, Ioan Rus, Ioan Mircea Pascu si Dan Mircea Popescu. Aceasta ipoteza a fost lansata ieri public de vicepresedintele PSD, Mihai Tanasescu. "In PSD sunt destui oameni care stiu sa duca partidul acolo unde trebuie. Acest partid are dreptul sa atraga orice idee, sa atraga pe oricine care poate sa aduca un anumit segment de electorat. PSD trebuie sa recupereze acel tip de electorat pe care nu l-a avut in toamna lui 2004", a spus Tanasescu.

EVAZIV. Intrebat daca Ion Iliescu ar putea fi un reformator, Tanasescu a evitat sa dea un raspuns transant: "Nu plec de la premisa ca unul este mai bun decat celalalt. Oricine poate fi reformator in masura in care stie sa reformeze. Conditia este sa fie capabil sa aduca un electorat nou". La fel de evaziv a fost Tanasescu in momentul in care a fost intrebat de ziaristi daca isi mentine declaratia referitoare la demisia din PSD, pe care a invocat-o in cazul in care Ion Iliescu - semnatar al decretului de gratiere a lui Miron Cozma - va fi ales presedintele PSD. "La Congres se va vedea cum va arata echipa de conducere. Eu cred intr-o structura de echipa care sa continue procesul de modernizare. Cred in acest partid si in viitorul acestui partid ca are puterea sa se restructureze si sa mearga inainte", a spus vicepresedintele PSD.

COMPETITIE. Mihai Tanasescu s-a pronuntat pentru alegerea noii conduceri a partidului pe baza unei competitii interne, care ar trebui sa se traduca si prin existenta mai multor platforme. "Cred in competitia de idei care sa se traduca in platforme. Numai asa se poate aduce un plus de calitate. Acest schimb de idei ar trebui sa se faca inainte de congres", a spus el. In plus, Tanasescu crede ca partidul nu se va rupe dupa Congres. "PSD este un partid foarte unit, chiar daca exista opinii diferite in interiorul lui", a spus liderul PSD. (Silviu Sergiu)

×
Subiecte în articol: politic psd tănăsescu