x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu duce o luptă personală împotriva Guvernului USL

Purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu duce o luptă personală împotriva Guvernului USL

05 Dec 2013   •   14:11
Purtătorul de cuvânt al PSD: Băsescu duce o luptă personală împotriva Guvernului USL
Sursa foto: Picasa

Purtătorul de cuvânt al PSD, Cătălin Ivan, a declarat, astăzi, că intenția președintelui Băsescu de a retrimite proiectul de buget pe 2014 în Parlament reprezintă "o luptă personală" a acestuia cu Guvernul USL și reflectă "modul primitiv" în care șeful statului înțelege să facă politică.

"E o luptă personală a lui Traian Băsescu — practic, singurul lider al Opoziției — cu Guvernul USL, arată modul primitiv în care Traian Băsescu gândește politica în România. Îl știm de nouă ani de zile, știm caracterul conflictual al acestuia, dar ni se pare total iresponsabil să pui toată țara într-o situație atât de dificilă, atât în fața partenerilor externi, pentru că acest conflict pe bugetul anului 2014 nu face decât să conducă la evoluții negative ale cursului de schimb, la creșterea prețului cu care se împrumută România și la creșterea dobânzilor, ceea ce înseamnă, evident, costuri mai mari pentru România în perioada următoare, mai mulți bani din bugetul de stat dați pe dobânzi la creditele externe și, bineînțeles, înseamnă amânarea unor măsuri foarte importante pentru dezvoltarea țării în perioada următoare", a afirmat Ivan.

În opinia sa, șeful statului nu face decât să pună orgoliul personal în fața interesului național. Totodată, purtătorul de cuvânt social-democrat și-a exprimat speranța ca președintele să retrimită cât mai repede la Parlament proiectul de lege a bugetului pentru 2014.

"Nicăieri în lume, probabil nici în țările din lumea a treia, nu se întâmplă ca șeful statului să se opună bugetului propus de Executiv. Nu s-a întâmplat niciodată în România, se întâmplă acum, la sfârșit de mandat al lui Traian Băsescu. Vestea bună e că se întâmplă la sfârșit de mandat, nu i-a venit ideea mai devreme, vestea proastă este că încurcă foarte mult și amână foarte mult creșterea pensiilor și celelalte măsuri care privesc salariile bugetarilor", a mai spus Cătălin Ivan, potrivit Agerpres.

×
Subiecte în articol: catalin ivan traian basescu guvernul usl