x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Purtătorul de cuvânt al PSD: Mergem înainte. Vedem în ce formulă, cum, până luni avem timp să discutăm

Purtătorul de cuvânt al PSD: Mergem înainte. Vedem în ce formulă, cum, până luni avem timp să discutăm

19 Feb 2014   •   15:27
Purtătorul de cuvânt al PSD: Mergem înainte. Vedem în ce formulă, cum, până luni avem timp să discutăm
Sursa foto: Picasa

Purtătorul de cuvânt al PSD, europarlamentarul Cătălin Ivan, a comentat miercuri, la Slatina, într-o conferinţă de presă, declaraţiile preşedintelui PNL Crin Antonescu privind situaţia din USL.

"Avem termen până luni, ce sens are să dăm un răspuns acum?", a declarat Cătălin Ivan, ca răspuns la o întrebare din partea jurnaliştilor care i-au cerut să comenteze ce se poate face pentru a se detensiona situaţia din USL.

Purtătorul de cuvânt al PSD a mai spus că, în ultimele 10 zile, USL a trecut printr-o perioadă dificilă. "Protocolul USL este în vigoare, spune Crin Antonescu. Dar încălcat la anumite puncte. Se poate merge înainte. Deci, ce să facem? Mergem înainte. Vedem în ce formulă, cum, până luni avem timp să discutăm, important e că se merge înainte. (...) Mi-a plăcut mai mult înainte. În ultimele 10 zile, pot să spun că USL a trecut printr-o perioadă dificilă", a afirmat Cătălin Ivan, potrivit Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al PSD a precizat că înfiinţarea USD a fost o decizie salutată la momentul respectiv de Crin Antonescu.

"Partenerii noştri, liberalii, prin vocea lui Crin Antonescu, au salutat înfiinţarea USD la momentul respectiv. A spus, nu ştiu exact cuvintele, dar citez aşa, din memorie. A spus că era normal să se înfiinţeze, se ştia de înfiinţarea acestei Uniuni Social Democrate, le urează succes partenerilor şi aliaţilor în alegeri, dar ei vor merge sub sigla PNL. Este declaraţia lui Crin Antonescu în momentul semnării protocolului înfiinţării uniunii electorale, este doar electorală, USD. Nu văd unde este aici un motiv de supărare, de ceartă, din moment ce se ştia de dinainte, era ceva normal, ba chiar a fost salutată de către liberali, repet", a spus purtătorul de cuvânt al PSD.

Cătălin Ivan a subliniat că USD este o uniune electorală pentru alegerile europarlamentare şi că PNL a acceptat să candideze pe liste separate la europarlamentare, iar protocolul USL nu face referire la alegerile pentru Parlamentul European.

"Legat de înfiinţarea USD şi de ce mergem pe liste separate: pentru că aşa am hotărât, PNL şi PSD, principale partide ale USL, că pentru Parlamentul European, în aceste alegeri, vom merge pe liste separate. E o decizie luată de comun acord, toată lumea a acceptat această soluţie. Protocolul USL nu spune absolut nimic despre alegerile pentru Parlamentul European, spune de alegerile locale, parlamentare şi prezidenţiale. Celelalte două partide care constituie USD, o uniune electorală, doar pentru aceste alegeri, sunt tot din USL. Toate mesajele pe care le avem sunt ale USL-ului. Nicio secundă USD nu a ieşit cu un centimetru în afara USL şi n-o s-o facă nici în aceste alegeri", a mai spus purtătorul de cuvânt al PSD.

×