x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Puşcaş: În PSD se aplică metoda "Scoală-te tu, să mă aşez eu"

Puşcaş: În PSD se aplică metoda "Scoală-te tu, să mă aşez eu"

19 Ian 2010   •   00:00

Social-democratul Vasile Puşcaş a declarat, astăzi, la RFI România, că în PSD nu se face altceva decât să se adopte clasica metodă "Scoală-te tu, să mă aşez eu" şi a apreciat că liderii partidului ar trebui să asculte dezbaterea despre reforma PSD la nivelul organizaţiilor locale.



"Din păcate, nu se face altceva decât să se adopte vechea, clasica metodă din România, cu «Scoală-te tu, să mă aşez eu», sperându-se că în felul acesta, prin discuţia despre anumiţi oameni, se şi reformează totul, uitându-se că astăzi partidele sunt practic instituţii, sunt instituţii politice, care au şi o anumită osatură, o anumită structură doctrinară, dacă sunt partide adevărate şi nu sunt simple grupuri şi au bineînţeles inclusiv proiecţii societale şi sociale", a declarat Puşcaş, citat de Mediafax.

Social-democratul a susţinut că PSD este mai vulnerabil în prezent, după seria de eşecuri din ultimii ani: "PSD este mai vulnerabil acum din cauză că, din nefericire, după o suită de nereuşite în alegerile din 2007 până acum, totul s-a concentrat pe prezidenţialele din 2009, suntem în situaţia de a constata că lucrurile spuse şi unele făcute au fost în van, au fost mai degrabă adresate spre a satisface orgoliul şi interesele unor persoane din vârful partidului şi mai puţin de a dezvolta strategii ale social-democraţiei în România, dar nici cu PDL nu mi-e ruşine".

Vasile Puşcaş a apreciat că partidele din România au tendinţa de a merge mai degrabă spre Orient, decât spre vest.

"Din păcate, partidele din România, n-am să vorbesc de perioada dinainte de 2007, dar după 2007, în loc să trezească un cert apetit de europenizare, am senzaţia că se duc mai mult spre Orient, adoptând metode din această parte a expresiei politice", a spus Vasile Puşcaş.

Social-democratul a mai declarat că unii colegi de partid s-au preocupat mai mult de averile personale, decât de binele populaţiei, în ultimii 20 de ani.

"Este foarte uşor să spui că vrei mărirea pensiilor, că vrei un anumit nivel al salariului, dar este mult mai credibil să fii tu însuţi cel care eşti într-o postură socială de solidaritate cu cei care au nevoie de aşa ceva. Or, să ne înţelegem, e destul de puţin credibil ca anumiţi oameni, după ce 20 de ani, dintr-o postură aşa-zis social-democrată au făcut numai averi, s-au ocupat numai de averi personale, acum să vină să spună că doresc echitate. Nimeni nu-i crede şi lucrul acesta s-a văzut din calitatea votului de la noi", a explicat Vasile Puşcaş.

"Discuţia despre reforma PSD nu trebuie să fie ascultată doar la vârf, ci ar trebui ca cei din vârful PSD să asculte o dezbatere despre reforma PSD la nivelul organizaţiilor locale. De fapt, întărirea acestora va fi tăria PSD, şi nu simpla prezenţă pe ecrane a unor lideri ai Partidului Social Democrat", a mai declarat social-democratul.

×
Subiecte în articol: politic