x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică PUSL, scrisoare deschisă pentru Nicolae Ciucă: Fenomenul drogurilor duce zilnic pierderi de vieți. Propunerea noastră legislativă nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului

PUSL, scrisoare deschisă pentru Nicolae Ciucă: Fenomenul drogurilor duce zilnic pierderi de vieți. Propunerea noastră legislativă nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului

de Redacția Jurnalul    |    21 Noi 2023   •   10:44
PUSL, scrisoare deschisă pentru Nicolae Ciucă: Fenomenul drogurilor duce zilnic pierderi de vieți. Propunerea noastră legislativă nu a fost introdusă pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului

Partidul Umanist Social Liberal transmite astăzi un mesaj către Nicolae Ciucă, Președinte al  Senatului și  Președinte al Partidului Național Liberal.

Domnului Nicolae Ciucă,

 Președintele Senatului României

 

 

Stimate Domnule Președinte,

Vă supunem atenției o situație aflată în procedura legislativă a Senatului, care poate să contribuie la dramele pe care le trăiesc românii din cauza acestui fenomen al drogurilor, scăpat, aproape, de sub control.

În urmă cu trei luni am înregistrat, la Senatul României, Propunerea legislativă pentru modificarea Legii nr.143/2000, privind prevenirea și combaterea traficului și consumului ilicit de droguri.

Deși această propunere legislativă are avize pozitive din partea Consiliului Legislativ, a Consiliului Economic și Fiscal, precum și din partea Comisiilor pentru Sănătate și Învățământ ale Senatului, nu am reușit să obținem introducerea ei pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului, în pofida tuturor demersurilor noastre procedurale.

Cum bine știți, fenomenul traficului și consumului de droguri a luat o amploare deosebită, care a suscitat inclusiv atenția Consiliului Suprem de Apărare a Țării, fiind deja considerat o problemă de siguranță națională.

Cu atât mai mult noi, ca parlamentari, avem obligația morală și profesională de a crea cadrul legislativ pentru descurajarea acestui adevărat flagel. Toate încercările noastre, în calitate de inițiatori, de a introduce  propunerea legislativă pe ordinea de zi a Comisiei Juridice a Senatului, au eșuat, în condițiile în care acest fenomen produce zilnic pierderi de vieți, iar pe ordinea de zi a comisiei, sunt, de regulă, două sau trei proiecte în dezbatere.

Iată de ce, domnule Președinte, vă rugăm să analizați  această situație, în calitatea dumneavoastră, de Președinte al  Senatului și  Președinte al Partidului Național Liberal, în condițiile în care Comisia Juridică a Senatului  este condusă de un membru al PNL.

Având în vedere importanța pe care Statul român și Guvernul României o dau acestui fenomen care îmbracă adevărate forme ale crimei organizate, considerăm că este de datoria noastră să vă semnalăm situația creată.

Cu speranța că demersul nostru va  avea ecoul anticipat, vă asigurăm, domnule Președinte al Senatului, Nicolae Ciucă, de întreaga noastră considerație.

Inițiatorii propunerii legislative:

Steluța Cătăniciu, Deputat PUSL

Grațiela Gavrilescu, Deputat PUSL

Vlad Popescu Piedone, Deputat PUSL

×