x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Raluca Turcan susţine că în proiectul de lege a pensiilor există articole vădit neconstituţionale

Raluca Turcan susţine că în proiectul de lege a pensiilor există articole vădit neconstituţionale

10 Dec 2018   •   15:29
Raluca Turcan susţine că în proiectul de lege a pensiilor există articole vădit neconstituţionale

Liderul deputaţilor PNL Raluca Turcan a declarat luni că în proiectul de lege a pensiilor, care se află în prezent în Camera Deputaţilor, există articole vădit neconstituţionale.

"Noi am avertizat de la bun început că toate cheltuielile pe care Guvernul le aruncă în ochii oamenilor sunt pe fond nesustenabile. Aceasta este realitatea economică din România. Legea salarizării unitare a bulversat întregul sistem de salarizare bugetară, a pus presiuni uriaşe pe administraţiile publice, care vor ajunge în situaţia fie de a nu putea suporta cheltuielile, fie de a tăia de la investiţii, fie de a face concedieri. La fel se întâmplă şi cu legea pensiilor pe care, din nefericire, acum o folosesc într-un mod cu totul şi cu totul mârşav şi vreau să reţineţi lucrul acesta. În proiectul existent în Camera Deputaţilor de lege a pensiilor există articole vădit neconstituţionale, ceea ce înseamnă că acest Guvern, în frunte cu doamna Dăncilă, cea mai crasă mostră de incompetenţă, promite pe de-o parte pensionarilor că le vor creşte pensiile şi că în România va curge lapte şi miere, iar pe de altă parte, textele de lege sunt vădit neconstituţionale, nesustenabile financiar şi discriminatorii pentru foarte multe categorii sociale de pensionari. Deci iar ne îndreptăm cu paşi repezi spre o uriaşă fraudă de încredere pe care o susţin în Parlamentul României şi în Guvern cei din majoritatea PSD-ALDE", a spus Turcan la Palatul Parlamentului.

Întrebată cum comentează faptul că Guvernul a luat la rectificare bani din fondul de rezervă pentru a-i da Ministerului Muncii, Turcan a spus: "O catastrofă. Este o dovadă clară de incompetenţă şi de lipsă de responsabilitate".

Bugetul Ministerului Muncii şi Justiţiei Sociale a fost suplimentat cu 43.236.000 de lei din Fondul de rezervă al Guvernului pentru anul 2018, potrivit unor hotărâri aprobate în şedinţa de vineri, se arată într-un comunicat al ministerului.

Banii vor fi folosiţi pentru plata pensiilor, ajutoarelor de bătrâneţe, precum şi pentru achitarea comisionului poştal aferent drepturilor de asigurări şi asistenţă socială. AGERPRES

×
Subiecte în articol: raluca turcan