x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Razvan Ungureanu ameninta cu demisia

Razvan Ungureanu ameninta cu demisia

30 Iun 2006   •   00:00
Razvan Ungureanu ameninta cu demisia

Propunerile de politica externa nu pot fi inaintate fara consultarea tuturor institutiilor implicate, a declarat ieri ministrul de Externe, Razvan Ungureanu. Orice propunere privind decizii de politica externa nu poate fi inaintata fara consultarea tuturor institutiilor implicate in politica externa si trebuie fundamentata pe analiza consecintelor, a spus Ungureanu. "Consecintele trebuie premerse de consultari. Nu este un gest de politete, ci un reflex de credibilitate. Nu inseamna ca temele importante din contextul extern nu trebuie supuse dezbaterii. Dimpotriva, trebuie dezbatute, acesta fiind un semn de sanatate democratica", a precizat ministrul.

El considera ca institutiile statului trebuie sa se comporte matur si sa serveasca interesului national, care este transpartinic. "Ne vom decide la nivel de institutii ce vom face", a adaugat Ungureanu.

REGRETE. El crede ca PNL a castigat din prezenta sa la sefia MAE. "Pe de alta parte, sunt onorat sa fac parte din Guvern", a spus Ungureanu. Ministrul a precizat ca a discutat cu premierul si ca ar fi preferat ca MAE sa fi fost solicitat, inainte de anuntarea propunerii, sa evalueze implicatiile asupra imaginii politicii externe. El considera ca politica externa a Romaniei are nevoie de fermitate si l-a rugat pe premierul Tariceanu sa aiba o reactie publica fata de posibila decredibilizare a politicii externe romanesti. "Nu as dori ca politica externa romaneasca sa fie pusa la indoiala sub aspectul constantei si credibilitatii ei. Sper ca aceasta pozitie sa vina la timp, inainte ca ministrul de Externe sa isi reconsidere pozitia in Executiv", a subliniat Ungureanu.

×
Subiecte în articol: politic ungureanu