x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacții dure după decizia de carantinare a Timișoarei venită de la București

Reacții dure după decizia de carantinare a Timișoarei venită de la București

21 Mar 2021   •   21:17
Reacții dure după decizia de carantinare a Timișoarei venită de la București
Sursa foto: Agerpres

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a declarat că este deranjat de faptul că autoritățile de la nivel central au trecut peste decizia de respingere a carantinării orașului de pe Bega și spune că un ajutor real ar fi fost să trimită în județ mai multe vaccinuri.

Viceprimarul Timișoarei, Cosmin Tabără, a declarat, duminică seara, la Digi 24, că este deranjat de decizia CNCCI de impunere a carantinei pentru încă 72 de ore în oraș, după ce, cu 24 de ore înainte, CJSU Timiș a respins acest lucru.

„M-a deranjat pentru că oamenii din privat se bucuraseră pentru ridicarea acestei carantine. Se pregăteau deja să își deschidă micile afaceri, pentru că situația este total neplăcută pentru ei. Ne regăsim acum după o perioadă lungă de timp în care acești oameni foarte, foarte greu se mai descurcă, au angajați, au chirii de plătit, au salarii și așa ne regăsim într-o situație în care toate bugetele vor fi afectate”, a spus Tabără.

Acesta a spus că dacă autoritățile de la nivel central ar fi dorit cu adevărat să îi ajute ar fi trebuit să trimită în județ mai multe doze de vaccin.

„Eu cred că, în primul rând, ar trebui ca dacă Bucureștiul vrea să ne ajute și să se implice în viața Timișoarei și a oamenilor de aici, ar trebui să ne ajute să creștem numărul de paturi ATI, să distribuie mai multe vaccinuri pentru în zona aceasta a fost tot timpul o problemă cu vaccinul, oamenii își doreau să se vaccineze, dar nu au fost suficiente vaccinuri, listele de așteptări sunt foarte mari. Ar trebui concentrate oarecum aceste vaccinuri în zonele profund afectate cum este și județul Timiș. Apoi aceste calcule ar trebui făcute în funcție de populația reală a fiecărei zone și mai mult decât atât, observați că în Timișoara practic numărul de paturi ATI a fost redus prin oprirea acelor spitale mobile”, a mai spus Tabără.

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, duminică seara, că la nivel central s-a decis prelungirea carantinei pentru 72 de ore, din cauza ratei de infectare ridicate și a atingerii capacității maxime la ATI.

Consiliul Județean pentru Situații de Urgență Timiș a eliminat, sâmbătă, prelungirea măsurii carantinării orașului Timișoara și a zonei periurbane, a anunțat Alin Nica, președintele Consiliului Județean Timiș, pe Facebook.

Sursa: Mediafax

×