x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Reacții la decizia CCR: Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate în momentul acesta

Reacții la decizia CCR: Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate în momentul acesta

28 Sep 2021   •   13:25
Reacții la decizia CCR: Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate în momentul acesta
Sursa foto: Sursa: Facebook

Liderul deputaților USR PLUS, Ionuț Moșteanu, anunță că USR PLUS va cere ca moțiunea sa să meargă la dezbatere și vot. „Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate în momentul acesta”, spune acesta.

Din decizia CCR USR PLUS se înțelege că moțiunea sa trebuie să își urmeze parcursul parlamentar, a spus la Digi24 Ionuț Moșteanu.

„Vom cere un Birou Permanent astăzi să supunem moțiunea noastră la vot. Legat de moțiunea PSD, vom avea o discuție în Biroul Național la ora 14.00 și vom veni cu o poziție. Din punctul nostru de vedere moțiunea noastră trebuie să meargă înainte. Vom cere să meargă la dezbatere și vot cât mai repede: mâine, joi, luni, vedem când se poate”, a spus liderul deputaților USR PLUS.

Acesta a adăugat că se așteaptă ca PSD să tergiverseze, să spună „stai să vedem, să așteptăm motivarea, pentru că nu lipsa de creativitate îi ține pe loc, ci reaua intenție cu care timp de trei săptămâni l-au protejat pe Florin Cîțu. PSD și PNL au făcut front comun pentru ca moțiunea noastră să nu ajungă la vot”.

„Zilele lui Florin Cîțu sunt numărate în momentul acesta, fie că e vorba de moțiunea noastră, fie că e vorba de moțiunea PSD”, a încheiat Moșteanu.

PSD a depus marți o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu, a anunțat Sorin Grindeanu, prim-vicepreşedintele PSD.

Moțiunea este intitulată „Stop sărăciei, scumpirilor și penalilor. Jos Guvernul Cîțu”.

„Ne așteptăm ca în cel mai scurt timp, așa cum spune Constituția, să fi convocat BPR. Vom propune un program pentru citire și pentru vot astfel încât în cel mai scurt timp acest guvern incompetent să plece acasă”, a spus Grindeanu.

Și fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, spune că Parlamentul a fost ținut în loc zile în șir de CCR pentru ca aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat.

„Parlamentul a fost ținut în loc zile în șir de CCR, iar aranjamentul politic de la congresul PNL nu a fost stricat. Abia azi, la peste 20 de zile irosite, CCR spune că moțiunea de cenzură trebuie dezbătută, chiar dacă a constatat și un conflict juridic Parlament-Guvern privind modalitatea în care a fost comunicată”, susține Stelian Ion.

Conform fostului ministru al Justiţiei, „Florin Cîțu este un pericol real pentru democrație și pentru că a atras instituții ale statului în planul lui de a acapara PNL și a rămâne premier. E timpul să plece din fruntea Guvernului”.

Pe de altă parte, indiferent de decizie, CCR trebuia să se pronunțe cu celeritate pentru a nu bloca o moțiune de cenzură ca demers democratic, adaugă Stelian Ion, care militează pentru o reformă reală a CCR, „în care influența politică să fie minimă, iar judecătorii CCR să țină cont de spețe, nu de persoane”.

CCR a decis marți că moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS este validă și poate fi dezbătută și votată în Parlament.

În prezent, Guvernul Cîțu este vizat de două moțiuni de cenzură, cea de-a doua fiind depusă marți de PSD.

Mediafax

×