x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Referendumul costă 2,47 milioane lei

Referendumul costă 2,47 milioane lei

24 Oct 2009   •   00:00

Guvernul a adoptat ieri două hotărâri care permit organizarea referendumului pentru Parlamentul unicameral simultan cu alegerile prezidenţiale. În total, cheltuielile pentru referendum sunt de 2,47 milioane lei.



Ministrul interimar al Administraţiei şi Internelor, Vasile Blaga, a precizat că vor fi folosite aceleaşi ştampile şi birouri electorale, urmând ca pentru referendum să fie realizate două buletine de vot, pentru fiecare întrebare. "De aceea, cheltuielile sunt mici, respectiv doar 440.000 de lei pentru buletinele de vot. În acelaşi timp, am completat unele lipsuri din actele aprobate până acum privind secţiile speciale: nu erau plătiţi operatorii din cele 3.400 de secţii şi, în total, cheltuielile suplimentare sunt 2,47 milioane lei", a arătat Blaga.

Va fi o singură listă electorală permanentă, iar votanţii vor semna de două ori dacă doresc să ridice şi cele două buletine de vot pentru referendum. Va fi completată şi declaraţia pe proprie răspundere prin care atestă că nu au mai votat în altă secţie de votare, inclusiv pentru referendum. "Vor fi trei urne de vot, tocmai de aceea sunt nişte cheltuieli suplimentare la statistică. Se va lucra în aceeaşi locaţie, dar cu două comisii, una pentru referendum şi una pentru alegerile prezidenţiale", a adăugat Blaga.

Tot ieri, preşedintele Traian Băsescu a respins acuzaţiile politicienilor conform cărora ar fi declanşat referendum în scopuri electorale şi a declarat că dacă ar fi fost incorect, ar fi stabilit data referendumului pe 6 decembrie, pentru a-şi crea un avantaj mai mare în turul 2 al alegerilor prezidenţiale. El a mai spus că "alegerile îi atrag pe români la referendum, nu invers".

×
Subiecte în articol: politic