x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Revelion si "sedinta" de Guvern la Sinaia

Revelion si "sedinta" de Guvern la Sinaia

02 Ian 2005   •   00:00

Ministrii Cabinetului Tariceanu au avut parte sambata de o sedinta de Guvern mai putin obisnuita. Premierul Calin Popescu Tariceanu si-a invitat colegii la Sinaia, cu tot cu familii, astfel ca prima intalnire din acest an a Executivului a avut loc intr-un cadru cu totul informal.

PETRECERE. La o zi dupa Revelion, ministrii si-au adus si sotiile la sedinta de Guvern
Conform Mediafax, ministrii au discutat si probleme de perspectiva privind actul de guvernare. Reuniunea a fost organizata la Hotelul International din Sinaia, printre actionarii caruia se afla si sotia deputatului PNL Dan Radu Rusanu. Tariceanu a afirmat ca i-a invitat pe noii sai colegi din guvern pentru ca acestia sa se cunoasca mai bine, astfel incat noul Executiv sa lucreze "ca o echipa unita". La reuniune au fost prezenti vicepremierii Marko Bela si George Copos, ministrul Economiei, Codrut Seres, ministrul Transporturilor, Gheorghe Dobre, ministrul Justitiei, Monica Macovei, ministrul Sanatatii, Mircea Cinteza, ministrul pentru Relatia cu Parlamentul, Bogdan Olteanu, ministrul pentru Implementarea acquis-ului comunitar, Cristian David.

ORIGINAL. Premierul a precizat ca reuniunea poate fi privita ca "o intalnire originala", aratand ca, personal, el nu a mai auzit de o formula de guvernare intr-un astfel de cadru. "Din experienta mea politica, consider ca elementul de cunoastere si de incredere reciproca este unul esential pentru o buna colaborare intre membrii unei echipe. Vreau sa ne cunoastem dincolo de cadrul formal al sedintelor de guvern. In acest fel, familiile noastre se pot imprieteni intr-un spatiu mai putin rigid", a spus Tariceanu. El a afirmat ca scopul final al intalnirii de la Sinaia consta in formarea unei echipe de guvernare performante si eficiente. "La intalnire nu avem o agenda oficiala, dar discutam si chestiuni de perspectiva legate de actul de guvernare", a mai spus seful Guvernului. El a precizat ca in prima zi a noului an a avut o convorbire telefonica si cu presedintele Traian Basescu, cu care de altfel s-a si intalnit ieri.

O parte a ministrilor a petrecut si noaptea de Anul Nou la Sinaia, tot la invitatia lui Tariceanu. Initial, el isi invitase colegii sa petreaca Revelionul impreuna, insa multi dintre acestia aveau rezervari in alte parti, motiv pentru care au stabilit de comun acord sa se intalneasca sambata seara, in pima zi a noului an. (Carmen Vintila)

×
Subiecte în articol: politic