x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Rocada premierilor în luna mai sau alegeri anticipate?

Rocada premierilor în luna mai sau alegeri anticipate?

de Andreea Tiron    |    16 Ian 2023   •   22:19
Rocada premierilor în luna mai sau alegeri anticipate?
Sursa foto: Hepta

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus luni seara că rocada premierilor va avea loc în luna mai. În cazul în care nu se dorește acest lucru, alegerile anticipate vor fi direcția, susține liderul social-democrat.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus că nu sunt probleme în ceea ce privește respectarea acordului politic din coaliție. El este convins că rocada premierilor va avea loc în luna mai.

„N-am auzit niciun factor decident nici de la PSD, nici de la PNL, care să ridice anumite probleme asupra acordului politic care a creat această coaliţie din care facem parte nu numai PSD şi PNL, ci şi UDMR şi minorităţi. Va avea loc acest schimb de prim-miniştri”, a declarat Marcel Ciolacu la România TV.

El susține că rocada va avea loc pe 23 sau 25 mai, iar peste 3-4 luni vor începe negocierile privind ministerele.

„Domnul prim-ministru Nicolae Ciucă e un om de onoare. E în primul rând militar şi general şi sunt ferm convins că nu sunt probleme. Atributul desemnării primului-ministru este al preşedintele României, conform Constituţiei. Dacă nu se doreşte, cu toate că nu sunt un mare fan al alegerilor anticipate, cred că aceea va fi direcţia”, a adăugat liderul PSD.

De asemenea, Ciolacu a mai declarat că ar fi un demers 'infantil' ca PSD și PNL să meargă la prezidențiale cu un candidat comun, după ce au candidat separat la alegerile europarlamentare, locale și parlamentare. El a adăugat că PSD va veni cu un „intelectual” la prezidențiale.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

Rocada premieri

(sursa: Mediafax)

×