x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică România va uza de dreptul de veto dacă scad fondurile de coeziune şi subvenţia pentru agricultură. Băsescu merge la Bruxelles

România va uza de dreptul de veto dacă scad fondurile de coeziune şi subvenţia pentru agricultură. Băsescu merge la Bruxelles

15 Noi 2012   •   17:51
România va uza de dreptul de veto dacă scad fondurile de coeziune şi subvenţia pentru agricultură. Băsescu merge la Bruxelles
Sursa foto: Intact Images

Premierul Victor Ponta a susţinut o conferinţă de presă, la sfârşitul întâlnirii cu preşedintele Traian Băsescu, anunţând că România va fi reprezentată la summitul Consiliului Europei de săptămâna viitoare de către şeful statului.

"L-am informat pe preşedinte asupra negocierilor purtate referitoare la exerciţiul financiar 2014-2020.

Am reliefat cele două obiective fundamentale ale României, referitor la politica agricolă, atingerea unui punct de convergenţă, să ajungem la media europeană, plăţi către agricultorii români

În ceea ce priveşte politica de coeziune, suma alocată trebuie să fie conformă cu alocarea de fonduri pentru zone. Asta înseamnă alocarea unei sume mult superioare exerciţiului 2007-2013, urmând ca obligaţia să absoarbă cât mai bine aceste fonduri.

Cele două obiective fundamentale au fost incluse în propunerea Comisiei Europene, susţinută de Parlamentul European. Propunerile lui Herman van Rompuy, de scădere a acestora, sunt inacceptabile şi trebuie să spunem că poziţia României este nenegocialbilă. Luăm în calcul inclusiv exprimarea dreptului de veto al României.

Domnul Băsescu m-a anunţat că doreşte şi preferă să participe personal la Consiliul Europei şi a obţine în numele României ce am discutat joi la Cotroceni.

Domnia sa va participa la Consiliul European. Toate datele şi informaţiile acumulate în această perioadă la nivel guvernamental vor veni în sprijinul preşedintelui.

Sper că am rezolvat una din marile dileme.

Domnia sa mi-a spus că are o experienţă îndelungată. Curtea Constituţională s-a exprimat în acest sens şi nu aveam nevoie de o criză naţională peste cea europeană.

Domnul Băsescu mi-a propus să particip alături de el, dar am refuzat. Cred că e mai bine dă nu creăm confuzii.

La ministere nu se vor da prime de Crăciun anul acesta."

×