x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Secţiile de vot pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 1 al Capitalei s-au deschis

Secţiile de vot pentru alegerile parlamentare parţiale din Colegiul 1 al Capitalei s-au deschis

17 Ian 2010   •   00:00

Secţiile de vot pentru alegerile parţiale din Colegiul 1 al Capitalei s-au deschis astăzi, la ora 7.00, peste 44.500 de bucureşteni fiind aşteptaţi la urne pentru a-şi alege reprezentantul în Camera Deputaţilor dintre cei doi candidaţi înscrişi în cursă, Honorius Prigoană (PDL) şi Radu Stroe (PNL).



Locul în Camera Deputaţilor a rămas vacant după ce deputatul Bogdan Olteanu, care a câştigat un mandat în acest colegiu la alegerile din data de 30 noiembrie 2008, şi-a dat demisia din Parlament pentru pentru fi numit viceguvernator la BNR.

Honorius Prigoană a votat la ora 8:00, la Şcoala generală nr. 178, iar contracandidatul său, liberalul Radu Stroe, şi-a marcat preferinţa la ora 09:00, la Liceul teoretic Nicolae Iorga. Biroul electoral de circumscripţie al municipiului Bucureşti va da publicităţii date privind prezenţa la vot la orele 11.00, 15.00, 19.00 şi 22.00. Potrivit Legii 35/2008 pentru alegerea Camerei Deputaţilor şi a Senatului, alegerile parţiale se desfăşoară într-un singur tur, cel mai bine clasat candidat urmând a fi declarat câştigător.

Pentru aceste alegeri, au fost organizate 25 de secţii de votare, în 12 imobile, pentru cei 44.540 de alegători şi au fost tipărite aproximativ 45.000 de buletine de vot. Potrivit Prefecturii Capitalei, notează Mediafax, înainte şi în ziua alegerilor pentru Camera Deputaţilor în colegiul uninominal 1 din circumscripţia electorală nr. 42 Bucureşti, paza şi ordinea publică sunt asigurate de 52 de poliţişti şi 180 de jandarmi. Procesul de votare se încheie la ora 21.00. Accesul alegătorilor în sala de vot are loc în serii corespunzătoare numărului cabinelor.


La aceste alegeri, personalul Autorităţii Electorale Permanente (AEP) este cel care se va ocupa, în locul celui al Institutului Naţional de Statististică, de operaţiunile tehnice pentru stabilirea rezultatului alegerilor parţiale pentru Camera Deputaţilor. Astfel, AEP va asigura dotarea spaţiilor de prelucrare a datelor cu echipamente, tehnică de calcul, precum şi cu personal de specialitate.

×
Subiecte în articol: politic