x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică “Şedinţă” de Guvern la Iaşi pe 24 ianuarie: Toată floarea cea vestită a USL, la Ziua Unirii în capitala Moldovei

“Şedinţă” de Guvern la Iaşi pe 24 ianuarie: Toată floarea cea vestită a USL, la Ziua Unirii în capitala Moldovei

de Cristinel C. Popa    |    22 Ian 2013   •   13:11
 “Şedinţă” de Guvern la Iaşi pe 24 ianuarie: Toată floarea cea vestită a USL, la Ziua Unirii în capitala Moldovei
Zeci de politicieni, concerte, fasole cu cârnaţi şi vin fiert, dar şi protestele disponibilizaţilor de la CET

Pentru 24 ianuarie se anunţă la Iaşi un program cum nu a mai fost demult în capitala Moldovei. La manifestările din acest an autorităţile se aşteaptă ca preşedintele Băsescu să lipsească, însă “evenimentul” va fi contrabalansat de prezenţa aproape în bloc a reprezentanţilor noii puteri, putere ce a câştigat detaşat nu demult alegerile.  Autorităţile locale au anunţat deja faptul că au trimis invitaţii şi au primit confirmarea participării de la: Prim-ministrul Victor Ponta, viceprim-miniştrii Liviu Dragnea şi Gabriel Oprea, preşedintele Senatului, Crin Antonescu, cel al Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea şi a încă 12 miniştri, cărora li se va alătura premierul Republicii Moldova, Vlad Filat. Evenimentele vor începe la ora 9.00, cu un concert în Piaţa Unirii, unde vor concerta Maria Dragomiroiu, Veta Biriş, Laura Lavric, Zenaida Julea, Petrica Mâţu Stoian şi Nicolae Hlib şi se vor încheia cu un alt concert în fata Palatului Culturii. După cuvântările politicienilor va urma o slujbă şi depuneri de coroane la statuia domnitorului Alexandru Ioan Cuza din Piaţa Unirii. După defilarea militară, toţi participanţii vor da mână cu mână pentru a juca Hora Unirii. Apoi, autoritătile vor fi prezente la o nouă slujbă şi o depunere de coroane, care vor avea loc la mormântul domnitorului Cuza de la Mănăstirea “Trei Ierarhi” aflată nu la mare distanţă de Piaţa Unirii. La ora 12.00 va începe un al doilea concert în Piata Unirii care va avea loc în acelaşi timp cu împărţirea porţiilor de fasole cu cârnaţi şi vin fiert de pe strada Lăpuşneanu, aceasta fiind situată în apropierea cunoscutei pieţe. Dacă liderii USL vor fi prezenţi, încă nu se ştie cine va veni din partea PDL.
IT: La manifestările de pe 24 ianuarie de la Iaşi au anunţat că vor protesta în grup disponibilizaţii de la CET Iaşi 

Preşedintele Traian Băsescu mai mult ca sigur că nu va participa. “Nu pot să vă spun, noi invităm pe toată lumea, dar mai departe n-am o confirmare în acest moment”, a spus primarul Iaşiului, Gheorghe Nichita. După amiază, de la ora 16.45, va avea loc retragerea cu torţe a militarilor pe traseul Muzeul Unirii - Palatul Culturii. Seara, de la ora 18.00, vor concerta Ruby, Iris şi formaţia Zdob şi Zdub. Spectacolul va avea loc în faţa Palatului Culturii. Cu privire la costurile evenimentului, Cosmin Coman, directorul pentru programe şi strategii din Primăria Iaşi a spus: “Manifestările din Piaţa Unirii vor costa aproximativ 12.500 de euro, iar cele din Piaţa Palatului Culturii aproximativ 20.000 de euro. Artiştii care vin cer nişte tarife absolut normale, artiştii populari se situează între 1.000 şi 1.500 de euro în funcţie de distanţa de la care vin, pentru că în aceste sume intră şi transportul, iar în ceea ce priveşte interpreţii de muzică uşoară, pentru ei sumele se situează între 1.800 de euro şi 6.500 de euro (Zdob şi Zdub)”. Şi tot ca un element de noutate, spre deosebire de alţi ani, de această dată ieşenii nu vor mai admira tradiţionalul foc de artificii de la sfârşitul concertului de seară. De asemenea, la evenimente au anunţat că vor participa şi disponibilizaţii de la CET Iaşi, care vor protesta pentru faptul că nu şi-au primit salariile compensatorii promise de mai mult timp, aşa încât desfăşurarea de forţe - jandarmi, poliţie etc va fi impresionantă!


×
Subiecte în articol: sedinta guvern iasi ziua unirii moldova