x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Bordei: PNL tocmai ce a mai mărit o taxă, cu 40%

Bordei: PNL tocmai ce a mai mărit o taxă, cu 40%

de Redacția Jurnalul    |    05 Iun 2024   •   17:42
Bordei: PNL tocmai ce a mai mărit o taxă, cu 40%
Sursa foto: StefanRadosavljevic/Getty Images/iStockphoto

Agenția Națională pentru Reglementare în Energie a mărit, de la 1 iunie, cu 40% tariful de servicii de sistem al Transelectrica, creștere care se va regăsi în facturile tuturor consumatorilor, afirmă senatorul USR, Cristian Bordei.

„Agenția Națională pentru Reglementare în Energie, agenție controlată de PNL, a mărit, de la 1 iunie, cu 40% tariful de servicii de sistem al Transelectrica, creștere care se va regăsi în facturile tuturor consumatorilor, fie că este vorba de consumatori casnici, fie de firme”, se arată într-un comunicat de presă al USR.

Potrivit sursei citate, înainte de 1 iunie 2024 tariful era de 9,17 lei/MWh (fără TVA) și de luna aceasta a ajuns la 12,84 lei/MWh.

„Mărirea de tarif, de 40%, a fost decisă de Agenția Națională pentru Reglementare în Energie (ANRE), agenție condusă de un om numit de PNL: George Sergiu Nicolescu. Ordinul ANRE a fost publicat în Monitorul Oficial în 30 mai 2024, dar nu a fost comunicat public de către Agenție. Politizarea agențiilor care controlează funcționarea unor domenii economice strategice este principala cauză pentru care românii plătesc tarife tot mai mari pe servicii publice care nu își cresc deloc calitatea”, se mai arată în comunicat.

„Creșterea abruptă cu 40% a tarifelor Transelectrica este cea mai nouă dovadă că managementul numit politic de PSD-PNL aduce rezultate catastrofale pentru economie și pentru români. Creșterea tarifelor Transelectrica, aprobată de ANRE, va duce la o nouă creștere a prețurilor energiei pentru cetățeni şi pentru companii, exact în cel mai prost moment, când prețurile produselor de bază sunt deja sufocant de mari, iar economia dă semne de scădere. În orice țară normală, unde operatorul de transport și reglementatorul pieței energiei au conduceri profesioniste, o creștere atât de mare a tarifelor ar fi de neconceput, dar în România politrucilor incompetenți PSD-PNL este perfect posibil”, spune Cristian Bordei, senator USR.

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: cristian bordei Transelectrica