x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Senatul cere 9,1 milioane de lei pentru a putea funcţiona

Senatul cere 9,1 milioane de lei pentru a putea funcţiona

09 Iun 2009   •   00:00

Senatul solicită Ministerului Finanţelor Publice suplimentarea bugetului cu 9,1 milioane de lei, la prima rectificare bugetară. În caz contrar, Camera superioară a Parlamentului nu va mai putea achita sumele forfetare destinate senatorilor pe lunile noiembrie şi decembrie şi nici cheltuielile cu deplasările aleşilor.



Potrivit unui memorandum intern întocmit de secretarul general al Senatului, Dan Vasiliu, urmare a rectificării bugetare din luna mai, este necesară o suplimentare a bugetului Senatului cu 3,6 milioane de lei la capitolul 'cheltuieli de personal', aproape 4,6 milioane pentru 'bunuri şi servicii' şi 920.000 de lei pentru 'asistenţă socială', informează Agerpres.

'Urmare a aplicării OUG 34/2009, cu tot regimul de restricţii şi austeritate introdus de Biroul Permanent, este urgent nevoie de suma de 9,1 milioane de lei pentru a ne putea continua activitatea. (...) Este important, la proxima rectificare de buget, ca măcar suma aceasta să intre la rectificare, în sens pozitiv. (...) Altfel, punem lacătul...', a declarat chestorul Senatului, Ioan Chelaru.

În document se mai arată că, 'în situaţia în care MFP nu suplimentează, la următoarea rectificare bugetară, bugetul Senatului României pe anul 2009 cu suma menţionată', Camera superioară va fi în incapacitatea de a achita suma forfetară aferentă cheltuielilor făcute de senatori în circumscripţii, pentru lunile noiembrie şi decembrie, cheltuielile legate de deplasările în străinătate, precum şi cheltuielile privind cazarea senatorilor în Bucureşti şi în circumscripţii, începând cu noiembrie.

Astfel, senatorii sunt rugaţi ca, pe perioada vacanţei de vară, să renunţe la cazarea în Bucureşti, dacă nu au activitate în Capitală.

'În aceste condiţii, adresăm rugămintea ca senatorii care nu au activitate în Bucureşti, în lunile iulie şi august, să renunţe la cazare în municipiul Bucureşti, în această perioadă', se arată în document.

Nici cazarea oaspeţilor străini ai Senatului în clădirile RA-APPS nu va mai putea fi acoperită de Senat.

De asemenea, potrivit aceluiaşi memorandum, Senatul nu va mai putea achita nici premiile trimestriale care se acordă angajaţilor, pentru trimestrele II şi III, cheltuielile cu încălzirea, cu carburanţii şi lubrifianţii auto pentru ultima decadă a lunii octombrie, precum şi cu serviciile cu caracter funcţional.

Din cauza reducerilor bugetare operate în luna mai, nu vor putea fi plătite nici asigurările pentru maşinile Senatului, începând cu septembrie, şi nici reparaţiile la autovehicule, urmând să se efectueze reparaţii doar în privinţa siguranţei circulaţiei.

În urma rectificării bugetare făcute de Guvern şi aprobate, prin lege, de Parlament, bugetul Senatului a fost diminuat cu 15,5 milioane de lei, ajungând la 98,7 milioane de lei. (V.A.)

×
Subiecte în articol: politic senatului milioane