x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Social-democrații intenționează să boicoteze formarea noului Parlament

Social-democrații intenționează să boicoteze formarea noului Parlament

14 Dec 2020   •   15:18
Social-democrații intenționează să boicoteze formarea noului Parlament

Dacă PSD nu va avea o reprezentare conform votului exprimat în 6 decembrie, va boicota constituirea noului Parlament astfel încât nu se va îndeplini condiția ca două treimi dintre deputați și trei pătrimi dintre senatori să depună jurământul, precizează pentru MEDIAFAX surse din PSD.

„Nu putem accepta niciun fel de negocieri subterane și netransparente pentru constituirea viitorului Parlament. Nu vom negocia niciodată principii și nu vom asista cum gemenii eșecului își joacă supraviețuirea politică ignorând votul românilor. Lucurile sunt simple: dacă PSD nu va avea o reprezentare conform votului exprimat în 6 decembrie, vom boicota constituirea noului Parlament astfel încât nu se va îndeplini condiția ca două treimi dintre deputați și trei pătrimi dintre senatori să depună jurământul”, afirmă pentru MEDIAFAX surse din PSD.

Potrivit Regulamentului, Camera Deputaților este legal constituită după validarea a două treimi din mandatele de deputați şi după depunerea jurământului de către aceştia, iar Senatul este legal constituit după validarea mandatelor a trei pătrimi din numărul total de senatori.

„Vom face acest lucru având în vedere deciziile pronunțate deja de CCR în materia dreptului parlamentar, regulamentele celor două Camere, precum și cutumule parlamentare instituite pe parcursul celor 30 de ani de parlamentarism și respectate de toate formațiunile politice până în prezent”, menționează sursele citate.

Conform lui Marcel Ciolacu, PSD propune constituirea unui guvern de uniune națională care să fie condus de Alexandru Rafila.

×
Subiecte în articol: psd parlament boicot