x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Social-democrații votează împotriva guvernului Ciucă: Nici măcar ei nu-și doresc

Social-democrații votează împotriva guvernului Ciucă: Nici măcar ei nu-și doresc

01 Noi 2021   •   13:43
Social-democrații votează împotriva guvernului Ciucă: Nici măcar ei nu-și doresc
Sursa foto: Lucian Alecu

Parlamentarii PSD vor vota împotriva guvernului Nicolae Ciucă, au decis luni, cu unanimitate de voturi, liderii social-democrați, a anunțat prim-vicepreședintele partidului Sorin Grindeanu. „Nici măcar ei nu-și doresc ca acest guvern să treacă, ci vor să rămână pe funcții”, spune el.

„PSD a decis astăzi în unanimitate să voteze împotriva guvernului minoritar PNL-UDMR. Încă o dată, PNL a arătat – chiar prin programul de guvernare depus în Parlament! - că românii nu există. Nu există nicio măsură de creștere a veniturilor, dimpotrivă vedem doar măsuri care vor conduce la scăderea lor! Nu măresc salariile! Nu cresc alocațiile! Nu majorează pensiile”, a anunțat Sorin Grindeanu.

El critică faptul că niciuna dintre cele 10 măsuri propuse de PSD nu a fost luată în calcul.

„În schimb, pregătesc taxarea microîntreprinderilor, categoria cea mai afectată de criza economică produsă de pandemie. Vor să impună o taxă crâncenă pentru transportatori. Nu îi iarnă nici pe românii din afara țării, ci îi jupoiae pe românii din Diapora cu taxe consulare. (...) Nici măcar ei nu-și doresc ca acest guvern să treacă. Ei vor doar să rămână pe funcții, chiar și interimari”, a adăugat Grindeanu.

Prim-vicepreședintele PSD afirmă că un guvern minoritar „nu reprezintă o soluție viabilă pentru a combate în mod real pandemia și nici pentru a gestiona economia”.

Deciziile au fost luate în cadrul Consiliului Politic Național al Partidului Social Democrat, care s-a desfășurat luni.

PSD are 157 de senatori și deputați în Parlament.

 

(sursa: Mediafax)

×
Subiecte în articol: sorin grindeanu guvern ciuca