x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Solicitare Dan Ioan Popescu - Comisie pentru contractele de energie

Solicitare Dan Ioan Popescu - Comisie pentru contractele de energie

de Dana Piciu    |    02 Mar 2007   •   00:00

Prim-vicepresedintele PC Dan Ioan Popescu a trimis ieri o scrisoare premierului Tariceanu in care ii cere constituirea de urgenta, sub coordonarea Autoritatii de Control a Guvernului, a unei comisii speciale care sa analizeze din punct de vedere tehnic si juridic toate contractele de furnizare a enegiei incheiate in perioada 2000-2007 de catre Hidroelectrica, S.N. Nuclearelectrica si complexele energetice Rovinari, Turceni, Craiova cu diverse societati de furnizare.

JURNALUL FOTO
Prim-vicepresedintele PC Dan Ioan Popescu (foto) a trimis ieri o scrisoare premierului Tariceanu in care ii cere constituirea de urgenta, sub coordonarea Autoritatii de Control a Guvernului, a unei comisii speciale care sa analizeze din punct de vedere tehnic si juridic toate contractele de furnizare a enegiei incheiate in perioada 2000-2007 de catre Hidroelectrica, S.N. Nuclearelectrica si complexele energetice Rovinari, Turceni, Craiova cu diverse societati de furnizare.

CONCLUZII PUBLICE. Popescu mai cere ca toate concluziile acestei analize sa fie facute publice, iar daca exista cazuri in care se vor constata nereguli grave, care sa aduca prejudicii statului, atunci sa fie inaintate organelor abilitate. "Domnule prim-ministru va cer aceste lucruri din convingerea ca atat presedintele Basescu cat si opinia publica doresc sa fie corect informati asupra acestor probleme si ca un asemenea gest reprezinta o intentie sincera de a intelege mecanismele dupa care actioneaza sectorul energetic", se arata in scrisoare. Acest document vine ca raspuns la cererea presedintelui Basescu, din sedinta de Guvern din aceasta saptamana, de a fi desecretizate contractele din domeniul energiei incheiate pe vremea cand Dan Ioan Popescu era ministru al Industriilor in Guvernul Nastase.

×
Subiecte în articol: politic