x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Şomerul Orban, donator generos al PNL

Şomerul Orban, donator generos al PNL

de Ion Alexandru    |    11 Iun 2018   •   08:20
Şomerul Orban, donator generos al PNL

Liderul Partidului Naţional, Ludovic Orban, a reuşit performanţa ca, în 2017, să efectueze plăţi de peste 14.400 de lei în conturile formaţiunii politice pe care o conduce. Asta, în condiţiile în care Orban figurează ca fiind încadrat, cu jumătate de normă, la o firmă de construcţii, începând cu luna decembrie 2017.

 

Potrivit unei informaţii publicate, recent, în Monitorul Oficial al României, pe lista membrilor PNL care au plătit, în anul 2017, cotizaţii a căror valoare depăşeşte baremul de zece salarii de bază minime pe ţară, se regăseşte şi liderul acestei formaţiuni politice, Ludovic Orban. Documentul arată că preşedintele PNL a achitat către sediul central al partidului, din Bucureşti, Sectorul 1, suma totală de 14.460 de lei. Banii au fost viraţi în datele de 8 şi 9 martie, 19 iulie, 30 octombrie, 13 noiembrie şi 11 decembrie 2017.

Nu ar fi nimic neobişnuit dacă Ludovic Orban nu ar figura ca fiind salariat abia din 12 decembrie 2017, când a fost încadrat cu o jumătate de normă, respectiv patru ore pe zi, la firma de construcţii Revicond Calattech SRL, din Târgu Mureş, controlată de un apropiat al său, Daniel Ioan Boca.

Nu există informaţii potrivit cărora Ludovic Orban ar fi realizat venituri salariale după decembrie 2016, când şi-a încheiat mandatul de parlamentar, şi până la finalul anului trecut. Reamintim că actualul preşedinte PNL a renunţat la candidatura pentru Primăria Capitalei, în primăvara anului 2016, când DNA l-a pus sub acuzare înr-un dosar în care, anul acesta, a fost achitat definitiv. Acuzaţiile procurorilor l-au determinat pe Orban să nu candideze nici la alegerile parlamentare de la sfârşitul anului 2016.

×
Subiecte în articol: Ludovic Orban