x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sondaj Avangarde, alegeri prezidenţiale: Crin Antonescu - 26%, Victor Ponta - 22%

Sondaj Avangarde, alegeri prezidenţiale: Crin Antonescu - 26%, Victor Ponta - 22%

16 Feb 2014   •   19:20
Sondaj Avangarde, alegeri prezidenţiale: Crin Antonescu - 26%, Victor Ponta - 22%

În cadrul emisiunii "Punctul de întâlnire", realizată de Radu Tudor la Antena 3, a fost prezentat un sondaj de opinie realizat de Avangarde la sfârşitul lunii ianuarie.

Conform sondajului, în topul intenţiilor de vot pentru alegerile prezidenţiale, pe primul loc se situează Crin Antonescu, cu 26%, urmat de Victor Ponta, cu 22%.  La distanţă mare de liderii celor două partide politice care formează USL se află Mugur Isărescu - 8%, Mihai Răzvan Ungureanu - 7%, Traian Băsescu - 6%, Sorin Oprescu - 5%, Klaus Iohannis - 4%, Cătălin Predoiu - 3%.
Sociologul Marius Pieleanu a precizat că întrebarea a fost cu răspuns deschis, în care repondentul a prezentat proprie sa opţiune privind candidatul la preşedinţie.

În privinţa personalităţii politice cu cea mai favorabilă opinie clasamentul se prezintă astfel: Sorin Oprescu - 53%, Klaus Iohannis - 43%, Victor Ponta - 41%, Crin Antonescu - 34%, Traian Băsescu - 29%, Mihai Răzvan Ungureanu - 26%, Vasile Blaga - 19%, Elena Udrea - 18%, Cătălin Predoiu - 16%.

×