x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ceauşescu ar câştiga detaşat dacă ar candida anul acesta la prezidenţiale (SONDAJ IRES)

Ceauşescu ar câştiga detaşat dacă ar candida anul acesta la prezidenţiale (SONDAJ IRES)

10 Apr 2014   •   15:59
Ceauşescu ar câştiga detaşat dacă ar candida anul acesta la prezidenţiale (SONDAJ IRES)
Sursa foto: Karina Knapek/Intact Images

Dacă Nicolae Ceauşescu ar candida anul acesta la preşedinţie ar obţine un scor mai bun ca Victor Ponta sau Crin Antonescu, se arată într-un sondaj IRES, citat de digi24.ro.

Astfel, Ceauşescu ar fi votat de 66% dintre români. Într-un alt sondaj IRES publicat la sfârşitul lunii martie, Victor Ponta este creditat cu 31% din opţiunile de vot ale românilor, în timp ce Crin Antonescu ar obţine 12%. Ceauşescu ar fi mai bine plasat şi ca Traian Băsescu - 10%, Călin Popescu Tăriceanu - 7%, Corneliu Vadim Tudor - 6%, Elena Udrea - 2% sau Cătălin Predoiu - 1%.

Un sondaj similar realizat în 2010 arăta că doar 41% dintre români l-ar fi votat pe Ceauşescu preşedinte.

Sondajul, care compară percepţia românilor despre viaţa pe care o duc azi, faţă de viaţa pe care o duceau înainte de 1989, arată că 69% dintre români consideră că trăiau mai bine în comunism, în timp ce 35% spun că ar fi trăit mai bine acum, dacă nu exista Revoluţia din 1989.

Întrebaţi ce îşi amintesc despre comunism, 23% dintre români au indicat siguranţa locului de muncă, în timp ce 14% au indicat "traiul bun".

De asemenea, 73% dintre cei intervievaţi spun că direcţia în care se îndreaptă ţara noastră este una greşită, în timp ce 23% cred că direcţia este una bună.

Sondajul a fost realizat între 3 şi 6 aprilie, pe un eşantion de 1.349 de persoane. 

×