x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Frunzaverde se opune fuziunii dintre democrati si liberali

Sorin Frunzaverde se opune fuziunii dintre democrati si liberali

17 Iun 2005   •   00:00
Sorin Frunzaverde se opune fuziunii dintre democrati si liberali

Vicepresedintele PD, Sorin Frunzaverde (foto), considera inoportuna fuziunea dintre democrati si liberali fiindca, pe de o parte, a fost constituita "in sfarsit" si doctrinar o alianta dintr-un partid de centru si unul de dreapta, iar, pe de alta parte, fiindca suportul electoral pentru o alianta este mai mare. "Nu dorim sa fuzionam cu liberalii. (...) Suportul electoral pentru o alianta formata din doua grupari distincte, liberal si popular, va fi mai mare decat daca ar fuziona", a declarat ieri, la Resita, Sorin Frunzaverde, citat de Mediafax. Liderul PD s-a declarat convins ca motiunea populara "Romania prospera, Romania democrata" va fi adoptata fara rezerve la Conventia Nationala a PD si a sustinut ca Emil Boc a preluat aceasta motiune datorita unei intelegeri pe care au avut-o.

CONTINUITATE. Totodata, Frunzaverde a afirmat ca PD isi va pastra atat imnul, cat si simbolul, pigmentat cu nuante de portocaliu, culoare care este, alaturi de albastru, una "populara". "Vom scapa astfel de orice ambiguitate si de orice confuzie, ne bucuram ca PSD a hotarat in sfarsit sa accepte culoarea care-l caracterizeaza, adica rosie, culoarea Internationalei Socialiste", a spus Frunzaverde. El a mai precizat ca "Internationala" este imnul cu care se deschid cele mai multe dintre congresele partidelor social-democrate si socialiste. "Nu este o gluma, este o realitate pe care am trait-o si care m-a socat", a precizat Frunzaverde.

ANTICIPATE. Liderul PD s-a declarat pentru organizarea de alegeri anticipate daca reformele vor continua sa treneze. "Guvernarea nu merge bine, cu exceptia catorva ministere, unde lucrurile se desfasoara cum ar trebui. Avem probleme, in primul rand, pentru ca suntem nevoiti sa coabitam, in teritoriu, cu activistii PSD cosmetizati functionari publici si apoi presedintii celor doua Camere ale Parlamentului sunt de alta culoare", a spus Frunzaverde. Domnia-sa a indicat ca sunt sapte domenii in care se inregistreaza restante in procesul aderarii, acestea trebuind cat mai repede recuperate. "Daca nu vom reusi acest lucru, cred ca va trebui, in termen cat mai scurt, sa facem alegeri anticipate", a precizat el.

×
Subiecte în articol: politic frunzaverde