x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Oprescu: "Scorul nu e o înfrângere"

Sorin Oprescu: "Scorul nu e o înfrângere"

de Iulia Barbu    |    Ioana Bugean    |    23 Noi 2009   •   00:00
Sorin Oprescu: "Scorul nu e o înfrângere"
Sursa foto: Bogdan Iuraşcu/Jurnalul Naţional

Cu o oră înainte de publicarea exit-poll-urilor, staff-ul de campanie al candidatului independent la Preşedinţia României, Sorin Oprescu, îl aş­tep­ta pe acesta în curtea sediului de campanie de pe Theodor Aman. În jurul ore 20:40, Oprescu a intrat în clădire, salutându-şi colaboratorii.

Mai lipseau 20 de minute până la aflarea primelor rezultate. Oamenii primarului se relaxau la discuţii în curtea sediului. La un moment dat, un copil, atras de zumzetul din interiorul luminat al casei elegante, şi-a găsit loc printre cei prezenţi şi a recitat cu talent o poezie. Pe ici, pe colo, a primit chiar şi câte o mică atenţie. În timp ce ziariştii îşi montau aparatura, Sorin Oprescu, împreună cu o parte din staff-ul de campanie, aştepta nerăbdător, la celălalt etaj al clădirii, rezultatele exit-poll-urilor. Discuţii aprinse, păreri, sondaje şoptite pe surse.

La ora nouă fix au apărut în sfârşit  rezultatele. Oprescu şi-a aşteptat liniştit rândul la discurs, după Traian Băsescu, Mircea Geoană şi Crin Antonescu. A intrat în sală în aplauze. A întrebat zâmbind dacă mai vorbeşte Crin. Din sală o voce îl încurajează să vorbească, spunându-i că Antonescu a ţinut un discurs de zece minute şi că urmează să îl "taie". Primarul Capitalei a răspuns zâmbind că aşteaptă şi că el nu doreşte să fie "tăiat". Mai mult, a precizat că discursul va fi scurt.

În momentul în care i s-a spus că poate vorbi, candidatul independent la Preşedinţia României a declarat: "Nu cred că acest vot este o înfrângere. Sunt un om puternic, cu caracter şi voi continua să-mi susţin cu putere mesajul. Nimeni dintre cei care au venit alături de mine nu trebuie să se simtă dezamăgit. Dimpotrivă, lupta noastră va continua, pentru că este o luptă pentru o Românie normală. Am vrut să atrag atenţia că România merge pe un drum greşit, pentru că partidele au eşuat. Această campanie electorală a fost o luptă, din păcate nu o luptă dreaptă, pentru că în această campanie nu s-au confruntat numai candidaţi, cu faptele, proiectele şi ca­racterul lor. Unii, simţindu-se probabil mai slabi, au luptat cu arme otrăvite, cu sondaje false, cu expunere mediatică preferenţială, cu dezinformare, cu zvonuri şi cu scandal. Eu numesc asta laşitate şi o dezaprob, chiar dacă unora dintre ei le poate aduce victoria".


VOT FĂRĂ SFORI DE PARTID

Sorin Oprescu a vorbit şi despre modelul nou, al independentului, care nu este tras de sforile de partid şi care nu vrea să care în spate spre Cotroceni clientele de partid şi "haitele de profitori". El s-a arătat mulţumit de faptul că mesajul său a fost înţeles de foarte mulţi români. "Unii au venit la vot şi vocea lor s-a auzit, alţii au venit la vot, dar opţiunea lor probabil se va pierde pe drum în numărătoarea patronată de maşinăriile de partid", a comentat Oprescu. Primarul Capitalei le-a mulţumit pentru sprijin votanţilor săi, spunând că a candidat la Preşedinţie pentru că nu a vrut să stea deoparte când a văzut suferinţa oamenilor şi absurdul politicienilor.

×
Subiecte în articol: alegeri 2009