x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorin Oprescu strigă "hoţii"!

Sorin Oprescu strigă "hoţii"!

de Lavinia Dimancea    |    11 Iun 2008   •   00:00
Sorin Oprescu strigă "hoţii"!

PRIMĂRIE ● Independentul reclamă negocieri PSD-PD-L
Sorin Oprescu îi acuză pe Vasile Blaga şi Miron Mitrea că au negociat, în week-end, într-un restaurant din Capitală, înfrîngerea sa în finala pentru Primăria Capitalei. Blaga şi Mitrea neagă că s-au întîlnit.



PRIMĂRIE ● Independentul reclamă negocieri PSD-PD-L
Sorin Oprescu îi acuză pe Vasile Blaga şi Miron Mitrea că au negociat, în week-end, într-un restaurant din Capitală, înfrîngerea sa în finala pentru Primăria Capitalei. Blaga şi Mitrea neagă că s-au întîlnit.

După declaraţiile evazive ale lui Marian Vanghelie, de luni seară, potrivit cărora unii de la PSD s-au îndrăgostit brusc de PD-L, candidatul independent Sorin Oprescu a ieşit ieri la atac cu informaţii concrete, acuzînd că există negocieri între PSD şi PD-L. Oprescu a vorbit astfel de o întîlnire a contracandidatului său, democrat-liberalul Vasile Blaga, cu şeful de campanie al PSD, Miron Mitrea, într-un restaurant din Bucureşti, unde s-ar fi pus la cale strategia pentru turul al doilea al alegerilor pentru Primăria Capitalei. "În acest week-end, 300.000 de oameni au fost înghesuiţi într-un restaurant să slujească intereselor a două personaje  – Blaga şi Mitrea. Blaga şi Mitrea au intrat acum două zile în negociere directă, amîndoi pretinzînd că vin la faţa de masă cu cîte 150.000 de oameni fiecare", a spus Oprescu, acuzîndu-i pe cei doi că, "în interesul lor îngust, personal, în goana lor după funcţii în partid şi putere în Bucureşti, au lăsat orice pretenţie de verticalitate deoparte şi au pus, la fel ca la Yalta în urmă cu decenii, pe un şerveţel de restaurant, soarta bucureştenilor". Independentul a mai arătat că, la întîlnirea cu pricina, Blaga şi Mitrea "şi-au împărţit sectoarele" şi că "unii" i-au spus că s-a negociat "capul lui Oprescu!". "Nu m-ar fi deranjat să se facă un aranjament mioritic în care eu să fiu învins în bătălia pentru Capitală, pentru că ştiu că eu nu pot fi învins aşa. Furat, da! Învins, nu!",  a susţinut Oprescu.

FALS. Miron Mitrea, cel care a pledat pentru susţinerea de către PSD a lui Oprescu în turul al doilea, a dezminţit declaraţiile acestuia. El a spus că nu avea cum să se întîlnească cu Blaga, pentru că, de sîmbătă, este internat într-un spital din München, pentru o intervenţie chirurgicală. "Fiind de sîmbătă la München, este limpede că nu aveam cum să mă întîlnesc cu Blaga acum două zile. Nu m-am întîlnit cu Blaga sau cu Oprescu, sau cu alţi contracandidaţi PSD din Bucureşti de mai bine de două luni şi jumătate. În plus, cu Blaga nu cred că am fost vreodată în vreun restaurant, iar cu Oprescu este posibil să fi fost acum mulţi ani, cînd se mai întîlnea conducerea PSD", a declarat Mitrea pentru Mediafax.

"Fals şi minciună"

Vasile Blaga neagă vehement că s-ar fi întîlnit cu Miron Mitrea sau că ar fi negociat ceva cu PSD. "Am intrat în turul al doilea cu domnul Oprescu şi ar fi absurd să negociez ceva cu dînsul sau cu partidul care îl susţine, PSD. Îi cer domnului Oprescu să aducă orice dovadă sau martori că m-aş fi întîlnit măcar cu domnul Mitrea. Domnul Oprescu este disperat că nu îşi mai poate susţine credibilitatea, cea de mare independent, şi inventează întîlniri de taină", a declarat Blaga, cerîndu-i contracandidatului său ca "măcar în ultima săptămînă de campanie să vină şi cu altceva decît cu autostrăzi zburătoare şi baloane de săpun". El a acuzat, la rîndu-i, că "falsul şi minciuna fac parte din viaţa domnului Oprescu", arătînd că aceasta a intrat în cursă "falsificînd semnături pentru a candida", că s-a prezentat drept candidat independent cînd "toată lumea vede că Iliescu şi întreg PSD este în jurul lui", că "băiat din Primăverii" fiind pretinde că a trăit la periferie sau că reclamă telegrame trimise de Blaga în calitate de prefect cînd acesta nici măcar nu era prefect. (Oana Stancu)


PC îl sprijină pe Oprescu

PC îl va susţine în turul doi al alegerilor locale pe Sorin Oprescu în cursa pentru Primăria Capitalei. În privinţa celorlalte localităţi din ţară în care se organizează turul doi pentru locale, PC va respecta protocolul încheiat cu PSD, adică susţinere reciprocă pentru candidatul cel mai bine plasat de la cele două partide. "Sînt şi situaţii în care cei doi contracandidaţi din turul doi aparţin PSD şi PC. În aceste cazuri am recomandat candidaţilor noştri să-şi apere şansele şi să lupte pentru a obţine victoria”, a spus secretarul general al conservatorilor, Codruţ Şereş. Reprezentanţii PC îl vor susţine, de asemenea, în turul doi, pentru Primăria Sectorului 1, pe liberalul Andrei Chiliman. (Dana Piciu)

×
Subiecte în articol: politic psd blaga mitrea turul oprescu