x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Sorina Plăcintă explică, pe blog, dezastrul PDL la alegeri: Le-am tăiat oamenilor veniturile, dar n-am fost alături de ei

Sorina Plăcintă explică, pe blog, dezastrul PDL la alegeri: Le-am tăiat oamenilor veniturile, dar n-am fost alături de ei

de Veronica Micu    |    13 Iun 2012   •   08:33
Sorina Plăcintă explică, pe blog, dezastrul PDL la alegeri: Le-am tăiat oamenilor veniturile, dar n-am fost alături de ei

Fostul senator democrat-liberal Sorina Placinta considera ca rezultatul alegerilor locale le arata politicienilor de dreapta o radiografie a felului in care acestia au fost perceputi cat au fost la putere. Placinta crede ca cea mai mare greseala a democrat-liberalilor este ca nu au fost alaturi de oamenii carora le-au fost taiate veniturile.

"Cand am intrat in Parlament credeam ca niciun obstacol nu va sta in calea proiectelor noastre. A venit criza si, prinsi intre administratie si politica, am pierdut contactul cu pamantul si, mai grav, ne-am pierdut unitatea. Am facut multe lucruri bune si multe greseli. La primul capitol voi puncta faptul ca am reusit sa mentinem economia pe linia de plutire. (...) La capitolul greseli, cea mai mare dintre acestea a fost ca ne-am pierdut smerenia in fata oamenilor. Le-am taiat veniturile, pentru ca altfel nu se putea, dar n-am fost alaturi de ei. Nu am stiut sa fim solidari cu adevarat cu cei carora le ceream sacrificii in fiecare zi", scrie Sorina Placinta, intr-o postare pe blogul personal.

Ea critica si lipsa de unitate din partid, aroganta, ambitiile si frustrarile liderilor.

"In interior nu ne-am mai sprijinit, nu ne-am mai ascultat, nu am fost unul pentru toti si toti pentru unul. Am fost fiecare cu ambitiile si frustrarile lui. Am lasat sa vorbeasca in numele nostru oameni care nu ne reprezentau. Am primit cu aroganta plecarile unora dintre cei mai buni si vechi colegi de-ai nostri. Gestul lor a fost interpretat ca tradare si nu ca semnal de alarma. In absenta unui lider puternic, am evoluat fiecare pe culoarul lui. Si, la fel de grav sau mai grav, n-am crescut lideri. Iar cand a venit ziua judecatii, oamenii ne-au sanctionat si bine au facut! Pentru multi dintre noi poate ca e mai bine sa urmeze o perioada de reflectie, de intelepciune, de modestie, pentru dreapta insa nu e bine deloc sa stea deoparte", adauga parlamentarul.

"Daca va renunta la cota unica si nu va continua masurile de reforma nu numai soarta lui si a uniunii pe care o conduce se va prabusi, ci si noi toti, cu economia in brate. Alternanta la putere e un proces normal, democratic. Alternanta la solutiile bune nu este insa un proces benefic. Raman increzatoare insa ca vom sti sa razbim prin aceste vremuri tulburi", conchide Sorina Placinta.

Senatorul Sorina Placinta si-a anuntat, astazi, demisia din PDL si afilierea la grupul parlamentar al Partidului National Liberal.

×