x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri

Ştiri

18 Noi 2008   •   00:00

UNINOMINAL: Curtea Constituţională va lua în discuţie astăzi excepţiile ridicate în procesul în care PRM a cerut anularea Hotărârii de Guvern prin care s-au stabilit colegiile uninominale pentru alegerile parlamentare.



Pe 28 octombrie, magistraţii Curţii de Apel Bucureşti au admis excepţia de neconstituţionalitate ridicată de reprezentanţii PRM şi au decis suspendarea procesului şi trimiterea dosarului la CCR. La termenul de atunci, vicepreşedintele PRM Lucian Bolcaş a ridicat o excepţie de neconstituţionalitate arătând că "ordonanţa a fost emisă într-un domeniu care vizează drepturile electorale şi încalcă principiul egalităţii voturilor".

CANDIDAT REŢINUT
Candidatul PNL pentru Camera Deputaţilor în Colegiul Turda, Virgil Pop, a fost reţinut ieri de procurorii DNA Cluj, pentru trafic de influenţă, transmite corespondentul Mediafax. Conform unor surse judiciare, Pop ar fi promis unui om de afaceri din Oradea facilitarea obţinerii unor contracte cu Electrica Bucureşti, pentru care ar fi primit 130.000 de lei. Faptele s-ar fi produs în 2007, iar Virgil Pop urmează să fie prezentat astăzi instanţei, cu propunere de arestare preventivă pentru 29 de zile. Apărătorul candidatului, avocatul Steluţa Cătăniciu, a precizat că Pop a fost ridicat în timp ce lua masa la un restaurant din Turda.

DEMISIE
Dorel Căminescu a demisionat din postul de secretar general al Secretariatului de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989. Retragerea acestuia din funcţie a fost aprobată de premierul Călin Popescu Tăriceanu. Raportul de serviciu al lui Dorel Căminescu a încetat astfel, prin demisie, în baza unei decizii semnate de şeful Executivului. Căminescu a declarat agenţiei Mediafax că a demisionat din cauza unor probleme medicale care nu îi mai permit să îşi desfăşoare activitatea. El  a fost numit secretar general la Secretariatul de Stat pentru Problemele Revoluţionarilor din Decembrie 1989 în august 2005.

NO COMMENT!
Fiicele unui candidat PDL la Camera Deputaţilor în colegiul 1 din Târgu Mureş au adaptat rugăciunea "Tatăl Nostru" pentru campania electorală a tatălui lor, informează Mediafax. "Tatăl nostru care eşti în PDL,/Sfinţească-se candidatura ta;/Vie deputăţia ta, /Facă-se voia noastră/Precum în politicianism să nu fie/şi să nu faci pe pământ. /Pâinea noastră cea de toate zilele/Dă-ne-o nouă astăzi/Căci îţi vom ierta şi noi păcatele tale, /Precum ne vei răsplăti şi tu pe noi...", este textul semnat de Silvana şi Mădălina Mihoc. Textul adaptat se regăseşte în foaia de campanie a candidaţilor PDL din Târgu Mureş, intitulată "Echipa antistres".

×
Subiecte în articol: politic