x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri

Ştiri

25 Noi 2008   •   00:00

NEGOCIERI: Liderul PSD, Mircea Geoană, a declarat duminică seară, la Antena 3, că va cere un mandat din partea Biroului Permanent al formaţiunii în noaptea de 30 noiembrie, pentru a începe negocierile privind guvernarea.

“Părerea mea este că discuţiile despre formarea unei majorităţi şi despre desemnarea  unui premier vor începe frenetic de pe la 7 seara pe 30 noiembrie. Pentru că, în clipa în care se ştie scorul, nimeni nu stă cuminte două săptămâni”, a declarat Geoană. Ieri, liberalii i-au transmis lui Geoană că nu vor participa atunci la negocieri, aceste discuţii începând cel mai probabil la 2 decembrie.

VERIFICARE
CNSAS a primit datele de identificare a 2.887 de candidaţi la alegerile parlamentare din 30 noiembrie, urmând ca, potrivit legii, să verifice dacă aceştia au colaborat sau nu cu fosta Securitate. Purtătorul de cuvânt al CNSAS, Ancuţa Median, a declarat ieri pentru Mediafax că 13 din aceştia au deja decizii mai vechi de colaboratori sau sunt în proces cu CNSAS, pentru alte 27 din numele primite apar dosare aflate în arhiva instituţiei – nu neapărat de colaborare –, iar alţi 395 de candidaţi nu vor fi verificaţi, ei fiind născuţi după 1973.

VIITOAREA MAJORITATE
Liderul Alianţei PSD+PC Dan Voiculescu a declarat aseară la emisiunea “Sinteza Zilei” de la Antena 3 că liderul PSD Mircea Geoană este candidatul Alianţei PSD+PC şi al majorităţii parlamentare pentru postul de premier. El a garantat că după alegeri majoritatea parlamentară va fi constituită din Alianţa PSD+PC, PNL şi UDMR, neexcluzând însă posibilitatea să existe încercări de a modifica această configuraţie. Dan Voiculescu a atras însă atenţia că Traian Băsescu de acum patru ani nu mai este cel de azi, nu mai are credibilitatea de atunci şi ca atare mai greu îi vor cădea în plasă oameni politici. El a avertizat că dacă Băsescu nu va respecta decizia majorităţii parlamentare constituite după alegeri, şeful statului riscă să arunce România într-o criză mai mai mare decât e, ceea ce ar trebui să-i dea de gândit. “Domnul preşedinte ce propune îşi asumă”, a conchis Dan Voiculescu. (G.A.)

35% – ALIANŢA PSD+ PC
Un sondaj realizat de INSOMAR plasează Alianţa PSD+ PC pe primul loc în opţiunile electoratului cu 35%, urmată de PD-L cu 32%, PNL – 21%, UDMR – 5%, PNG CD – 3% şi PRM 3%. Sondajul a fost realizat în perioada 21-23 noiembrie, pe un eşantion de 12.494 de persoane, având o eroare teoretică de +/- 1,5%. Este prima dată în această campanie când un sondaj INSOMAR plasează Alianţa PSD+PC pe primul loc, acesta fiind dat publicităţii la o zi după ce un sondaj realizat de CCSB arăta că 36,4% din cei chestionaţi vor vota Alianţa PSD+PC, 34,1% PD-L, 15,2% PNL şi 6,8% UDMR .

×
Subiecte în articol: politic