x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Ştiri Politică Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

19 Oct 2009   •   00:00
PREZIDENŢIALE - Aflux de candidaţi
Doi dintre candidaţii la alegerile prezidenţiale din noiembrie şi-au depus în week-end-ul trecut dosarele cu semnături la BEC, iar alţi doi şi-au lansat candidaturile. Sâmbătă a fost ziua în care s-au prezentat la BEC liderul PNL, Crin Antonescu, şi Gigi Becali. La Miercurea Ciuc, prezidenţiabilul UDMR, Kelemen Hunor, şi-a lansat vineri seară candidatura la prezidenţiale, iar ieri, la Bucureşti, în faţa Teatrului Odeon, preşedintele PRM, C.V. Tudor, şi-a anunţat oficial decizia de a intra în cursa electorală.

SECŢII DE VOTARE - Bani pentru IT-işti
Pentru ca să poată plăti cei 3.600 de operatori de calculator care vor lucra în secţiile speciale, Guvernul va trebui să suplimenteze bugetul pentru alegerile prezidenţiale. Executivul va trebui să aprobe printr-o hotărâre de Guvern sume suplimentare pentru organizarea apropiatelor alegeri prezidenţiale, în vederea asigurării plăţii celor circa 3.600 de operatori care vor lucra la computerele amplasate în secţiile speciale de vot, a anunţat ministrul Vasile Blaga. El a precizat că va solicita azi Biroului Electoral Central să aprobe accesul operatorilor de calculator în secţiile de votare speciale.

EXECUTIVUL BOC - Bugetul, în lucru
Guvernul Boc lucrează la bugetul pe 2010 pentru ca noul Executiv să-l promoveze şi să fie adoptat anul acesta. "Noi lucrăm la buget, pregătim cadrul pentru 2010. Noul Guvern însă va trebui să-l promoveze. Avem pregătite de la minister toate datele, încât noul Guvern când vine, să aibă pe masă imediat posibilitatea să-l promoveze, până la sfârşitul anului să fie aprobat bugetul de stat", a declarat Boc la postul de radio Antena Satelor. Premierul desemnat, Lucian Croitoru, a declarat că analizează proiectul bugetului de stat pentru 2010 elaborat de actualul Executiv, fără să precizeze dacă are în vedere o variantă proprie a bugetului.

AJUTOARE CĂLDURĂ - Boc s-a răzgândit
Premierul Emil Boc ia în calcul revenirea la fostul plafon de venituri pe membru de familie pentru acordarea ajutorului la încălzire. Astfel, vor fi incluse şi persoanele cu un venit mai mare de 425 de lei. "În prezent fac o analiză cu Ministerul Muncii şi Ministerul de Finanţe în vederea găsirii unei soluţii pentru a putea păstra nivelul de anul trecut la subvenţia pentru încălzire", a declarat Emil Boc. Ca să diminueze cheltuielile bugetare, Executivul a emis recent o ordonanţă prin care a redus semnificativ plafonul de venit pentru acordarea ajutoarelor de încălzire. (E.S.)

COMISAR AGRICULTURĂ - Şanse în scădere
Preşedintele Traian Băsescu a declarat ieri că România şi-a redus şansele de a obţine postul de comisar al Agriculturii, în lipsa unui ministru de Externe, el precizând însă că aceste şanse mai există. "Aveam totuşi nevoie de o politică de alianţe",
a spus şeful statului.

×
Subiecte în articol: politic