11 februarie 2010
SECHESTRU PE AVERE
Curtea de Apel Bucureşti (CAB) a respins cererea deputatului Robert Negoiţă de suspendare a sechestrului pus pe bunurile sale de Agenţia Naţională de Administrare Fiscală (ANAF). Sechestrul e pus pentru o datorie la buget de aproximativ 28 milioane de euro. CAB a respins cererea ca neîntemeiată, verdictul poate fi însă atacat cu recurs la instanţa supremă. Cauţiunea fixată de instanţă în acest dosar este de aproape 1,5 milioane de lei. (V.F.)
REGIONALIZARE
O iniţiativă legislativă a parlamentarilor UDMR prin care se propun înfiinţarea a 16 regiuni de dezvoltare, una grupând judeţele Harghita, Covasna şi Mureş, precum şi organizarea a cinci macroregiuni de dezvoltare, a fost adoptată tacit ieri de Senat. Proiectul de lege avea raport negativ de la comisia de administraţie şi va fi dezbătut de Camera Deputaţilor în calitate de for decizional. (A. Nine)
BĂHĂIAN, TOT ÎN AREST
Omul de afaceri Sergiu Băhăian, arestat la Constanţa pentru că ar fi comandat asasinarea a doi dintre foştii "coechipieri" de infracţiuni, rămâne după gratii. El a pierdut ieri la Curtea de Apel Constanţa recursul formulat împotriva verdictului dat de Tribunalul Constanţa prin care a fost arestat pentru instigare la omor calificat şi omor deosebit de grav (cazurile Captalan Petrică şi Ionel Ulezu), înşelăciune şi constituire de grup infracţional organizat. Decizia Curţii de Apel Constanţa este definitivă. (Violeta Fotache)
ŞOMAJ LA BECHTEL
Compania americană Bechtel continuă disponibilizările pe şantierul Autostrăzii Transilvania, cu excepţia a 300 de muncitori, care vor lucra pe porţiunea Câmpia Turzii-Turda. "Bechtel invocă faptul că nu a primit datoriile de la CNADNR. Vor să continue cu concedierea colectivă a circa 1.600 de persoane şi să păstreze doar 300 de angajaţi", a spus liderul sindical Mihai Lup. Sindicaliştii pregătesc acţiuni de protest în caz de disponibilizări, care vor culmina cu blocarea de drumuri.
DECLASIFICARE
Guvernul a decis ieri, la solicitarea Ministerului Apărării Naţionale, să declasifice mai multe documente privind Revoluţia din decembrie 1989, acte care vor fi publicate în Monitorul Oficial. MApN a precizat că actele includ peste 7.000 de file cu informaţii emise de minister şi vor fi declasificate ca urmare a faptului că dezvăluirea acestora nu mai poate prejudicia siguranţa naţională, apărarea ţării, ordinea publică ori interesele persoanelor de drept public sau privat.
Citește pe Antena3.ro